tisdag, juli 19

Tre per vecka känns som ett alldeles, alldeles underbart lästempo

Semestervecka ett bibehöll det fina lästempot från veckan innan. Den döende detektiven var bra, precis som Leif GW Perssons andra böcker. Har nu läst allt han skrivit i mer eller mindre kronologisk ordning och jag måste säga att hans tidigaste böcker är de bästa. Säkert tjatat om det förut, men läs för sjutton Samhällsbärarna och hans bok om Palme-mordet. Sällan läser man deckare som känns så realistiska och trovärdiga. Samma med Den döende detektiven, men på slutet har han liksom tjongat in än mer på det klassiska deckarspåret vilket inte är riktigt lika bra som tidigare, inte lika kritiskt och småbittert. Men, läsvärt som alltid och jag gav boken en fyra. Nästa bok att bli utläst var Sofi Oksansens galet hyllade Utrensning. Och nog var den bra allt. Nattsvart och en sån där bok som får en att vilja googla ihjäl sig efteråt. Men ändå var det något litet, litet som gjorde att jag inte satte en femma på den. Kan inte riktigt sätta fingret på vad, kanske att jag emellanåt blev lite förvirrad över de historiska händelserna, men det kan likväl vara att jag hade semester samtidigt och var tvungen att klara av livsvikta saker som att sola, bada, äta, konversera och spela roliga spel på iPaden. Tredje boken blev Richard Yates Easter Parade som jag sträckläste i söndags. Älskade den. Älskar den här typen av böcker. Otroligt lättläst (även på engelska), vackert språk och jag fastar direkt trots att det egentligen inte finns en klassisk handling utan bara ett beskrivande av två människors liv. Älskar. Sa jag älskar?

6 kommentarer:

Fru E sa...

Härligt! Easter Parade är en personlig favorit! :-) Jag har också ett enormt läsflow nu. Typ 7 böcker på 7 dagar eller nåt. Och då har jag ändå börjat jobba!

Sara sa...

Så härligt att höra att du gillade Easter parade, den ligger nämligen i högen med böcker som ska med till Kreta på fredag :)

Duktiga Tjejen sa...

Härligt tempo! Älskade oxå Easter Parade, gav den en femma. Den var hur bra som helst.

Tycker oxå att det var något som fattades med Utrensning, men för mig var det slutet som jag inte var helt hundra med. Läser förövrigt hennes Stalins Kossor nu, och Baby Jane var också bra.

Keep it up! :)

oumberligating sa...

Vilken fin och trevlig och framförallt läsvärd blogg!
Håller just nu på att "sedlighetsanpassa" min blogg så inte min Kära hustr Pockethexan kommer skämmas över mig allt för mycket under mässveckan!
Tror du att det finns någon "chans" för en sådan förtappad varelse som mig inom bokblogarskrået?
Som sagt fin blogg det här!
Ha en skön fortsatt sommar!
Kram ifrån Oumberlige Peter!

Evelina sa...

Kul att så många verkar ha Easter Parade som favorit!

Oumberlige Per - bara att blogga på, du bestämmer ju själv hur din blogg ska vara. Alla passar in i bloggvärlden, det är ju det som är det fina! Och tack för dina fina ord om vår blogg.

Anonym sa...

Fattar inte att jag fortfarande har Oksanen oläst. Detta måste åtgärdas!