onsdag, juli 27

När lästips blir liggtips.

När vi hade läst Freys senaste i bokcirkus! länkade jag till Linns inlägg om boken på facebook. Min mamma, en storläsare av både böcker och min facebookprofil, såg rubriken på blogginlägget och min kommentar min första bokcirkus!femma!

När det sedan var dags för sommar och sol och sommarstugeläsning gick mamma således till bokbussen som besöker stugområdet. Frågade om de inte hade boken Alla får ligga? Min dotter tycker att den är så himla bra! Min älskade mor har inte alls koll på det där med rubriker på blogginlägg vs titlar på böcker (heller uppenbarligen inte på ordagrant återgivande av rubriker, men det kanske var bibliotekarierna som försökte tillrättavisa henne?), Vi har den inte inne nu. Ska vi ställa dig i kö? var deras svar. Jag kan även tänka mig hur de såg min och min mors relation som en slags Gilmore girls-vänskap, där jag hjälper morsan att få ligga mer.

Nu har jag inte läst Fexeus Alla får ligga, men jag tror inte alls att den är särskilt lik Freys bok. På ren fördom kan jag nog säga att den inte är lika bra heller. Men det vet jag ju inte. Heller inte min mamma, som nu varken läst den ena eller den andra boken. De har inte Frey på bokbussen som går längs västerbottenskusten. Men Alla får ligga: strategier i förförelsekonst för den moderna gentlemannen och kvinnan, den kan man åtminstone beställa.

4 kommentarer:

Bokbabbel sa...

Haha, vilken fin berättelse :D

Maria sa...

Haha, vad lustigt :)

Duktiga Tjejen sa...

Haha!

Och SKAM att de inte har Frey, han är grym.

Jojjo sa...

Haha, hur kul som helst :)