tisdag, mars 8

Fyra blogginlägg i ett

Okej, jag har typ tio artiklar och länkar öppna i ett firefox-fönster eftersom det är tänkt att det ska länkas in i olika blogginlägg. Men det där fönstret har hängt med i snart två veckor nu utan att jag fått tummen ur och skrivit något inlägg, så vi tar det viktigaste i punktform istället:

1. Läser fortfarande riktigt sakta, trots att jag endast tar mig an fyr- och femstjärniga på bok.nu. Konceptet fungerar alltså sisådär.

2. P g a punkt nummer 1 har jag även insett att jag måste börja lägga ifrån mig böcker som jag inte tar mig igenom. Varför plåga sig själv? Så nu har jag markerat Bodil Malmstens Priset på vatten i Finistère som läst samt gett den en etta i betyg fast jag bara harvade mig igenom nittio sidor. För det måste man ju få? Vilka böcker ska man annars ge en etta?

3. Tjugofem år sedan Palme kolavippade och så vidare. Bäst med hela diskussionen kring mordet tjugofem år senare tyckte jag var att Leif GWs bok om Palmemordet enligt SvD är en av "tio betydelsefulla Palmeböcker". En kriminalroman! Betydelsefull! Äntligen! Jag tycker ju även att man ska läsa hela den triologin och inte bara delen som berör mordet, men en Leffe-bok är bättre än ingen.

4. Och det roligaste med ovan är även att det grymtades så mycket om Leffe GW's "nya" teori om polisspåret. Till exempel blev några upprörda över vad "han gjort" under alla år. Han skrev ju för fan en bok om det. Precis som han skrev Grisfesten efter Bordellhärvan/Geijeraffären. Och utan att spoila för mycket tycker jag ni ska läsa först Grisfesten och sen Faller fritt som i en dröm. Okej?

1 kommentar:

Bohusläningens Bokblogg sa...

Åh, jag gillar Bodil Malmsten! Fast jag har läst två andra av henne... Jag sätter aldrig betyg på de som jag avslutar mitt i, men avsluta ska man göra absolut - jag har en hel drös halvlästa. Få, verkligen få böcker, är så dåliga som ettor, tror max jag har gett 10 böcker det usla betyget. Länge leve fyror och femmor!

Jag tror att du skulle gilla "room" av Emma Donoghue, typ bästa boken jag har läst på hur länge som helst. Läs den vetja.

//Anna