tisdag, juni 15

Sookie


Jag är lite kär i Sookie Stackhouse. Sådär man är i någon man egentligen irriterar sig väldigt mycket på, men ändå inte kan låta bli att tänka på hela tiden och sakna när den är borta. Sådär som när det är äkta kärlek.

Sookie Stackhouse är servitrisen som är huvudperson i de böcker som tv-serien True Blood bygger på. Jag måste alltid börja i den änden när jag ska förklara eftersom 85% av alla som känner till True Blood inte vet att det finns böcker i bakgrunden.

Det finns det iallafall och de är bra! Charlaine Harris kommer ju aldrig komma ens halvvägs mot Nobelpriset, men det spelar i det här fallet ingen roll. Hon har skrivit väldigt underhållande och lättlästa böcker om Sookie som helt plötsligt är omgiven av både det ena och andra hon aldrig hört talas om. Det är lite som att läsa en kvalitetskioskroman, fast med supes (supernaturals).

Även fast jag fortfarande bestämt hävdar att jag inte är så inne på fantasy och dylikt (förutom Narnia, Harry Potter, Twilight, Sagan om ringen...) är det här så otroligt lättillgängligt. Det är den världen jag känner igen. Fast med vampyrer. Och mer äventyr än de flesta råkar ut för.

Jag har läst 9 av de 10 böcker som finns ute. Den sista kommer jag få avvakta med tills den dyker upp på pocket om ca 1 år. Jag har även sett vartenda avsnitt av True Blood.

Serien avviker ganska mycket från böckerna i säsong 2. Men det är faktiskt inget som stör till skillnad från besvikelsen när ens favoritbok inte motsvarar förväntningarna som film. Serien står helt på egna ben och trots att det inte är samma story är det ändå lika bra! Jag har i samband med serien blivit patriotisk och börjat svärma för Alexander Skarsgård hur otippat det än kan låta.

Säsong 3 drog igång i USA igår och jag ser fram emot att få se den så mycket! För oss som redan läst böckerna ska det bli väldigt spännande att se hur mycket den här säsongen kommer att fortsätta dra iväg på egna upptåg och hur mycket som kommer finnas kvar från originalstoryn. Det finns en hel del ess i rockärmen kvar att dra fram!

Om ni inte redan har introducerats för Sookie föreslår jag att ni antingen plöjer alla böcker (det kommer gå fort) eller tittar igenom de två utkomna säsongerna av serien i sommar. Åtminstone de dagar det regnar.

4 kommentarer:

Ida sa...

Jag har precis beställt de första böckerna, och jag tror på bra sommarläsning där! Har bara läst första boken ännu, så det ska bli kul :)
Serien gillar jag också, dock bara första säsongen! Andra säsongen gillade jag inte alls, så jag hoppas att böckerna är bättre!

Cia sa...

Om du inte gillade andra säsongen av serien kommer du nog tycka bättre om boken. Serien bygger ju på den såklart, men de har tagit sig ganska stora friheter där...

Hoppas du får en väldigt trevlig lässommar! :)

Anna sa...

Men herreminje! Det går väl inte att ogilla säsong 2, eller för den delen True Blood överhuvudtaget? Jag älskar allt. Men det tar alltid emot att läsa böcker där jag redan sett filmen eller teveserien. Jag vet att det inte är riktigt samma sak, men tänker ändå att jag hellre läser något annat.

PS. VILF! Haha!

Ida sa...

haha, jo på nåt vis går det att ogilla!
Fast iofs är det bara hela Maryann-grejen jag inte pallade, det blev liksom lite för mkt!
Men alla avsnitt där man slapp Maryann var förstås kung, nu när jag tänker efter :D