torsdag, mars 8

Hur många böcker går det på 23 kilo?

Just nu är jag i San Francisco. Det är himla trevligt faktiskt, kan alltså rekommenderas. Än så länge har jag köpt på mig sju böcker, och det skulle bli många fler om jag inte var lite rädd för vikten på resan hem. Bagagets vikt alltså, jag hade inte tänkt äta böckerna. Så här ser shoppingstatusen ut just nu:

I en thrift store i Mission hittade jag den här fina skylten. Och "Water for Elephants" som både Cia och Jenny skrivit om tidigare. Sen besökte vi klassiska City Lights Bookstore. Älskade butiken, så klart, även om personalen var jättegruffiga. Jag villen köpa typ ALLT, men bestämde mig för att gå efter personalens rekommendationer. Vissa butiker här har nästan för mycket "Staff loves"-lappar överallt, så att det blir ointressant, men inte här. Här fanns det på få utvalda böcker. Så jag köpte tre böcker jag aldrig hört talas om innan men som de gillade och som jag tror att jag kommer att gilla: 

Sen besökte vi Alcatraz och jag kunde inte låta bli att köpa en bok om en nisse som suttit där. Är ju lite kär i den typen av litteratur och jag valde tydligen "the best one" enligt tjejen i kassan. Verkar lovande!

Och sen har jag plockat på mig två andra böcker i två andra små söta butiker. Den ena för att det är vår nästa bokcirkus!-bok och den andra för att jag inte läst något av författaren (men vill) och för att omslaget var så snyggt att jag inte kunde släppa boken. 

2 kommentarer:

Lo sa...

Visst är det härligt att få gå in i en bokhandel och möta något helt nytt! Inspirerande, lockande och spännande =)
Tack för trevlig läsning1
Lo

Hanneles bokparadis sa...

12 kg vet jag......