söndag, november 6

Att tappa sin identitet

Jag har problem. Ett av mina största problem just nu faktiskt. Jag kan inte läsa, det går inte. Jag skyller allt på att jag är gravid. Jag tar upp min bok, läser två sidor och... somnar. Det kvittar vad det är för bok och det har hållit på sedan augusti. Det är inte ens kul att läsa.

Tänk om jag blir en sån där som slutar att läsa? Läsa är ju... JAG! Jag kan inte bli en sån där som slutar att läsa, jag kommer att bli utkastad från bokcirkus!, jag kommer inte hänga med i diskussioner, folk kommer inte längre bli imponerad över alla böcker jag läst och i vilken takt jag faktiskt normalt läser. Jag kommer bara att bli... en mamma.

Så länge läser jag två sidor i taget och fasas över mig själv.

4 kommentarer:

enligt O sa...

Jag somnade också när jag var gravid, det går över! Sköt om dig!

Cia sa...

Det här har nog inte med din graviditet att göra (förutom tröttheten då). Vad jag vet är vi åtminstone ytterligare tre personer som också slutat läsa på sistone eller där det går trögt och inte längre är roligt. Det kommer gå över för oss alla, det tror jag!

Ariel sa...

Jag säger som O, det går över. Men, det kan ta tid. Själv hade jag en period på nästan två (!) år när jag nästan inte läste alls. När jag sedan började igen var det som att återfinna tusen förlorade världar. En underbar känsla!

Josefin (Fabulerat) sa...

Min läsdagbok gapar tom sista månaden innan jag fick min dotter och de två första månaderna därefter, men SEN. Lusten kommer tillbaka. Du är du, jag lovar!