söndag, november 6

Piratläser ni?

Jag hade en period för något år sedan då jag lyssnade flitigt på ljudböcker. Ibland blev jag så fast i dem att jag gick på Ica i sällskap av historierna, diskade, åkte tunnelbana, ja till och med tränade. Sedan fick jag svårt att hitta ljudböcker, blev dålig på att gå till biblioteket och låna, lyckades lägga in någon som hamnade i oordning i itunes och så tröttnade jag. Det är ett djävla straff att lyssna på en ljudbok i oordning, I'm tellin' ya. Man ba Men hade han inte just rest till New York? Varför ligger han hemma på soffan? Onödig tankekraft.

Nu senast så köpte jag faktiskt en ljudbok via mobilen när jag satt på ett tåg och hade tråkigt. (Jag har en underbar fallenhet för åksjuka.) Jag tycker dock att det är lite dyrt, speciellt som den inte får pryda bokhyllan sedan heller. Hur gör ni? Laddar ni ner ljudböcker? (Vågar man skriva att man bryter mot lagen i en bloggkommentar?) Hur tusan gör ni för att de ska hamna i ordning, sorterar ni själva, eller är det bara mot mig som tekniken pekar finger?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Nej, jag Piratlyssnar inte längre. Förut, typ fyra - sju år sedan lyssnade jag jämt på böcker och då blandade jag hejvilt biblioteksböcker och piratböcker. Men sen blev jag lat, tyckte det var drygt att bara få tusen filer i en lång radda, att få en talboksinläst bok istället för en skådespelaruppläsning osv, så då la jag ner. Nu lyssnar jag inte lika mycket och nöjer mig med biblioteksböcker. Men vi - min man (som lyssnar skitmycket på böcker) och jag har funderat lite på Storytel, men tycker det är för dyrt. Så, biblioteksböcker it is!

Josefin (Fabulerat) sa...

Det här med ljudböcker, alltså. Ett träsk! En god vän till mig kör stenhårt på Storytel och ÄLSKAR. Jag gjorde ett allvarligt försök med ljudböcker för ett år sedan, testade olika och utvärderade. Kom fram till att jag inte gillar. Men jämförelsen kan du läsa om här om du vill: http://fabulerat.blogspot.com/search/label/ljudb%C3%B6cker