fredag, augusti 19

Få det gjort

Förra hösten försökte jag läsa Få det gjort. Det gick ju sådär. Jag la bort den helt efter insikten jag bloggade om. Det är en bok jag ändå velat läsa, men tror inte riktigt jag var i rätt läge att ta till mig allt just då, det blev för mycket att ta in som jag kanske inte ville ta in. Men förra helgen var jag en av ungefär 400 deltagare på #sswc och en av de bästa sessionerna handlade om GTD, Get things done. Jag blev väldigt inspirerad och skrev så pennan glödde inklusive alla app-tips som ska hjälpa till att hålla rätt på listorna. I slutet av sessionen pratades det om boken Get things done och först då insåg jag att det var just boken jag inte klarat av att läsa. Ehrm. Men - jag ska faktiskt försöka ta mig igenom den här hösten. Vi får väl se hur det går, men förhoppningsvis har jag inspiration nu som hjälper mig en bit på vägen.

3 kommentarer:

Jojjo sa...

Oj, den där boken tror jag ligger hemma hos mig, fast den tillhör en vän som tyckte jag skulle läsa den, haha. Ja, kanske borde göra det då...

Thomas E sa...

Uff, böcker man måste tvinga sig till att läsa brukar inte bli några vidare upplevelser. Själv läste jag en bom för ngt år sen som hette Svälj den fulaste grodan först, lite på samma tema som Få det gjort. 100 sidor, stora bokstäver, och efteråt insåg jag att 80 % av budskapet låg i själva titeln. Bästa sättet att bli effektiv är antagligen att inte sitta och läsa en massa böcker. Men det är ju inte lika trevligt då. Häpp!

Thomas E sa...

Bok, inte bom ...