onsdag, augusti 17

Bokmässeoskuld vare här


Nyligen hemkommen från Göteborg och vad är det jag ser ligga på min hallmatta? Det är inte en räkning, tänka sig! Det är mina biljetter till bokmässan i september. Hurra! Woho! Tjoho! Jag sätter mig förstås genast och surfar hit och dit för att försöka få överblick över vad som kommer att pågå under dessa dagar. Jag har aldrig varit på bokmässan kan jag avslöja för er. Jag vet inte riktigt hur det ser ut, vad jag ska göra, vilka jag ska träffa. Men jag är döexcited. Jag ser att man kan göra sitt eget schema och klicka i vilka aktiviteter man vill gå på. Men vad gör jag med detta sen? Finns det en app? Jag vill ha en app! Way Out West gjorde en jäkligt bra app där man kunde klicka i vilka artister man ville se och så hade man det i mobilen sen. Jag skulle vilja ha en liknande grej för bokmässan.

Men framförallt vill jag höra vad ni ska göra. Vilka seminarier ska man gå på? Vad ska man tänka på? Fotriktiga skor? Var äter man? Minglar man? VAD GÖR MAN? Alltså jag fattar att det finns en hel del böcker på den dära mässan va, men förutom det. Hit me!

7 kommentarer:

Böckerx3/Metta sa...

Även jag fick mina biljetter igår :D Jag var på förra mässan, men bara på utställningen under en dag. Massor av folk och böcker :D Man har inte tid att äta. Bekväma skor är så klart bra, det är väldigt svettigt så bra kläder och uppsatt hår är att föredra. Ha med ryggsäck för alla fynd! Det blir lätt tjötigt att bära på en massa kassar.

Tess sa...

Ska också dit, men bara på torsdagen. Vi kommer att fokusera på skolrelaterade seminarium eftersom jobbet skickar oss. Sen hoppas jag på god bokskörd! I år kommer jag definitivt ha med ryggsäck... Hade fantastiskt ont i ryggen när vi åkte hem.

Cia sa...

Det är klart det finns en app! Till iPhone, vilket gjorde alla Androidanvändare mycket upprörda. Åtminstone när den lanserades, det kan ju tänkas att de styrde upp det efter det allmänna missnöjet...

Joanna Björkqvist sa...

Jag är en trogen gäst på bokmässan varje år sedan säkert 20 år och går alltid på lördagarna, ibland även på fredag eller söndag.

Jag fyller år i slutet av september och lägger alltid firandet utifrån vilken helg bokmässan är, för den missar jag inte! :)

Seminarierna brukar jag hoppa över, däremot finns det gott om gratis och härliga författarintervjuer i förlagens montrar och där brukar jag ha fullt upp med att springa mellan de olika intervjuerna.

Efter intervjuerna signerar författarna sina böcker och det är alltid trevligt att få en liten pratstund och en personlig hälsning.

De flesta tar betalkort nu för tiden, men förra året bröt kommunikationen samman och min väninna som just fått en bok personligt signerad kunde därmed inte betala för den och fick inte med sig den hem!

En liten bunt kontanter är alltså inte fel!

Fotriktiga skor och tunna kläder är det som gäller, för det är trångt och varmt! Det finns en garderob i entrén och där kan man hänga in jackan och sen är det tunn klänning eller liknande som gäller.

När det gäller maten finns det lite fik i själva mässområdet och på andra våningen brukar det finnas wok numera också.

Den verkliga höjdaren är dock att smita över till Gothia som ligger i samma hus och äta deras underbara och rikliga buffé. Det ingår två rätter, färskt bröd, fin sallad och dessutom efterrätt och frukt! kostar en dryg hundring, men är extremt privärt och en luftig fin lokal efter trängseln på mässan!

Sedan vi upptäckte detta ställe ökade mysfaktorn på bokmässedagen något oerhört och sen är man redo för några timmar till på mässan! :)

Ha en riktigt fin bokmässehelg och kanske sveper vi förbi varandra utan att veta om det... ;)

anna n sa...

Som alla skriver - det är sjukt varmt och dålig luft - så bra/tunna kläder är ett måste. Ryggsäck är bra. Det är jättelånga köer till bankomaterna, så ta med kontanter. Ta med vatten.

En sak som är bra att veta på lördagen/söndagen när det är långa köer till ingången är att har man seminariekort så behöver man inte köa med alla andra. Det finns en ingång för de med seminariekort på övervåningen (eller fanns iaf när jag var där) - håll utsikt efter skyltar i entrén.

Bokbabbel sa...

Åh, är avundsjuk på dig, har varit där tre år (två dagar alla ggr) men ska inte åka i år. TYVÄRR! Men det är jättekul, och som de andra säger är det bekväma skor, tunna kläder och ryggsäck som gäller. Det kommer upp en bokmässeguide på Bokbabbel i september..! ;)

Anonym sa...

Ska också dit för första gången. Det ska bli såå skoj!
/Emm.