tisdag, juli 19

Ett brev till Bella

Hej Bella,

jag tror att du och jag måste prata lite. Eller ja, jag pratar och du lyssnar, för nu är det här (bland annat) min blogg, så du har inte så mycket val. Jag har läst två böcker om dig nu och jag förstår att när det är någon annan som skriver om en så blir kanske saker och ting inte riktigt som man själv tycker att verkligheten är. Du vet? Som de säger bland annat i sådana där dokusåpor? Att saker är vinklade.

I alla fall. Edward, va. Jag tror inte han är det bästa som hänt dig. Nu vet jag ju inte hur det hela slutar för er, jag har ju inte läst alla böcker ännu, men hittills: nja, va? Han kanske är skitsnygg och tuff och lite sådär som man gillade när man var yngre, lite farlig, liksom. Och sex med honom, snabb som tusan med tungan, kan tänkas. Ispenis. Jag förstår grejen.

Men du kanske inte är riktigt redo för ett förhållande ännu. Jag vet, för jag var likadan när jag var yngre, det kändes som om man kunde göra vad som helst för en kille. Man mådde dåligt om de inte ringde en på flera dagar. Det kändes som om livet var slut. Men man behöver nog det där sen, när man hamnar i en vettig, mogen relation, där båda är starka och kan stå på egna ben och ändå luta sig mot varandra. Att man är hel även som egen individ. Just nu verkar du lite... skör. Du verkar inte riktigt ha funnit dig själv.

Jag minns speciellt en kille jag hade, han var oj, så mycket rikare än vad jag var. Son till en presidentkandidat i Mexiko. Överlägsen mig, alltså vad jag tyckte. Jag var ju givetvis lika som honom, hade många fina egenskaper, men jag hade kunnat göra allt för honom och det är ju aldrig bra, för först av allt måste man älska sig själv mest.

Du Bella? Jag känner inte att du älskar dig själv mest. Jag känner att den där Edward gör dig lite koko. Nu känner jag inte Jacob tillräckligt bra för att veta om det där lammköttet är något att ha, men man behöver ju faktiskt inte hänga med någon kille alls. Man kan vara singel ett tag och lära sig att hänga med sig själv istället, det tror jag skulle vara bra för dig.

Puss och kram,

Jenny.

1 kommentar:

Maria sa...

Haha! Fan vilket bra inlägg.

"Ispenis." xD