måndag, mars 7

Nä men hörrni, vad dåligt det här gick?

Man ska inte gapa efter för mycket, tydligen. Efter en tid med egen födelsedag, flytt, renovering av lägenhet, min karls födelsedag, heltidsjobb samt Londonresa kanske det inte var världens bästa idé att samtidigt temablogga 30 dagar på raken. Det har ju gått... sådär, va?

Så nu lägger jag i toppväxel och kör resten (utvalda delar av) listan på en gång, istället!

Day 15 – Favourite male character
Jag gillar de där mörka, långa typerna som lurar i hörnen. Som tar kvinnorna med storm och sen lämnar dem. Som Heathcliff i Wuthering heights eller Rhett i Gone with the wind.

Day 16 – Favourite female character
Scout i To kill a mockingbird. Hon är briljant.

Day 18 – A book that disappointed you
Under 2010: American wife, Tordyvlen flyger i skymningen, Karlstad zoologiska, Dyngkåt och hur helig som helst, Sputnikälskling, Pappersväggar, Tre sekunder.

Jag har ganska så höga tankar om böcker.

Day 19 – Favourite book turned into a movie
Gone with the wind. Och de gjorde den så bra! En film där boken var kass, men filmen en av mina favoriter: The English patient.

Day 20 – Favourite romance book
Jag svarar ju samma svar på alla frågor. Svindlande höjder. Måste komma på någon som jag inte redan skrivit. Tillsammans är man mindre ensam.

Day 21 – Favourite book from your childhood
God natt mister Tom, som mamma gömde för mig i två år för att hon tyckte att den var för hemsk, och min mammas favoritbok när hon var liten som handlade om en cirkushäst som hette Sabina och som var vän med en apa.

Day 22 – Favourite book you own
Ett gammalt ex av en bok för unga kvinnor. Gjord 1942. Den är kul.

Day 23 – A book you wanted to read for a long time but still haven’t
Mästaren och Margarita.

Day 24 – A book that you wish more people would’ve read
Flickan och skulden. Fast att man blir skitsur och slänger den i väggen.

Day 25 – A character who you can relate to the most
I Bright Shiney Morning så fanns ett kort, kort kapitel om en tjej som var på en fest. Hon fick bara vara med på några sidor. Det var som om James skrev om mig.

Day 26 – A book that changed your opinion about something
En fattig familjs hem tar bara fem minuter att riva, för att jag visste att det var överjävligt, men jag trodde det var överdrivet och vinklat.

Day 27 – The most surprising plot twist or ending
Life of Pi. Jag var inte alls rdo, jag satt i soffan och var tvungen att prata högt med mig själv för att jag blev så förvånad, och hade ingen att diskutera med.

Day 28 – Favourite title
Jag behöver dig mer än jag älskar dig och jag älskar dig så himla mycket av Gunnar Ardelius. Min man och jag hade högläsning ur den när vi var på vår första semester i Italien för varandra. Fast då var vi inte man och fru. Då var vi mest nervösa.

Day 30 – Your favourite book of all time
The road. Kapten Cornellis mandolin. To kill a mockingbird. Tidsresenärens hustru. Extremt högt och otroligt nära. Life of Pi. En halv gul sol. Svindlande höjder. Bright Shiny Morning. Stjärnor utan svindel. Man får välja flera.

1 kommentar:

anydaynow sa...

Jenny! Tänkte bara meddela att jag införskaffat Frey's Bright Shiny Morning nu. På 50% bokrea här i Australien. Hurra!

Återkommer om omdöme när den betats av på listan, men förväntningarna är skyhöga.