måndag, mars 7

Men den är ju bra för mig ju

I vanliga fall är jag ganska så bra på att läsa en bok i taget. Eller okej, kanske två. En som jag verkligen gillar och så en som jag tror är bra för mig att läsa, typ en klassiker eller nån ekonomi/psykologi/samhällsbok. De sistnämnda tar alltid väldigt lång tid. Strindbergs Röda rummet är en sån. Jag kommer till sidan tjugotre eller så och så dör jag stora uttråkningsdöden och lägger boken åt sidan ungefär så länge så jag nästa gång måste börja om från början. Och så dör jag stora uttråkningsdöden på sidan tjugotre eller så och så vidare. Greg Mortensons Three cups of tea är en annan i samma liga. Säkert jätteintressant och gud vad fint han räddar världen men alltså gäsp.

Just nu har jag ingen riktig ro att läsa eller så har jag inte rätt bok, för just nu har jag fyra böcker som ligger och dräller på olika ställen i lägenheten. Bokcirkusboken Patti Smiths Just kids, Gary Shteyngarts Super sad true love story, Couplands Microserfs och nån mer som jag inte ens kommer ihåg titeln på nu. Jag tror ju att (nästan) alla av dem faktiskt är bra böcker, men jag tröttnar eller somnar liksom efter några sidor. Jag tror att det är dags för den ultimata hjälpen i såna här dödlägen - chick lit. En riktigt sliskig girl meets boy-bok brukar alltid hjälpa till att öka läslusten för något lite mer...djupt.

Därför undrar jag nu om ni inte skulle kunna hjälpa mig lite och tala om vilken er bästa chick lit är?


10 kommentarer:

Eli sa...

Strindberg har jag gett upp, jag dog uttråkningsdöden väldigt många gånger när jag läste Röda rummet (och jag var så illa tvungen att läsa ut den, den var kurslitteratur...) Jag är inte så väl bevandrad i chicklit men jag gillar Bridget Jones dagbok av Helen Fielding och Sushi for beginners av Marian Keyes.

Jenny sa...

http://chicklit.kattakvack.se/ är mitt tips för dagen!

Linn sa...

Eli: tack! dom gillar jag också.

Jenny: himlans bra länk! Men det står lite för mycket om handligen för min smak. Jag är en sån där konstig person som gärna vill veta vad andra tycker om boken, men inte så mycket vad den handlar om.

Anna sa...

Är mkt svag för Sophie Kinsella. På engelska. Alltså, efter ett tag blir det ju ungefär samma sak och man kan såklart irritera sig lite på hur huvudrollsinnehavaren framställs (typ svag kvinna?) men jag gillar dem ändå. Har typ hela Shopaholicserien hemma. Hehe.

Mvh,
pinig tjej

Jojjo sa...

Underbart! Jag kan inte annat än att hålla med dig, att läsa en nobrainer-bok är den bästa medicinen för att orka ta sig igenom något lite tyngre! Jag har några tegelstenar som ligger där hemma...

Jag har fastnat för Nora Roberts triologier, jag gillar det lättsamma med förutsägbart slut när jag verkligen vill koppla bort omgivningarna en stund! Perfekta att fastna i... Penny Vincenzi passar också bra till det!

Du är nog den första bokbloggaren jag läst om som kan erkänna med stolthet att de läser chicklit - härligt!! :D

Btw. Coolt med bokcirkel, hur hittar man folk att bilda dem med?

Linn sa...

Anna: Jag med!

Jojjo: Åh, dom gillar jag också. Fast dom känns mer traditionellt tantsnusk än modern chicklit. Eller så är det att de jag har läst oftast utspelar sig på typ ett slott eller ute på landet och inte inne i stan.

Linn sa...

Jojjo: folk på jobbet? Dra ihop tre kompisar som i sin tur får ta med nån? Annonsera på facebook?

Bohusläningens Bokblogg sa...

Lisa Jewell! Speciellt hennes "one hit wonder", fast jag gillar alla hennes. Och så gillar jag Lolly Winston och Sophie Kinsella, och Marian Keyes. Det är asskönt att läsa chiclit mellan varven. Jane Green tycker jag dock är lite för dålig faktiskt.

//Anna

Linn sa...

Jag med! Och tack för tipset om Winston, har inte läst nåt av henne än.

Jossan sa...

Jag läser nästan bara chick lit, jag vill inte ha något djupare. Det är för att bli glad i magen jag läser. Av samma anledning ser jag helst komedier om jag ska se film.

Mina favoritförfattare är Marian Keyes, Sarah Bilston, Emma Hamberg, Denise Rudberg, Sophie Kinsella, Martina Haag, Jane Moore, Lisa Jewell, Jenny Colgan, Mian Lodalen och Jane Green.

Jag älskar deras simpla språk.