söndag, mars 6

Haruki


Både jag och Jenny har ett stort problem med Haruki Murakami. Han hyllas överallt, förvisso med ett antal undantag, men de läsare som vanligtvis tycker som jag älskar honom. Och jag kan inte förstå. Eller vill inte, det är svårt att avgöra.

Jag läste en och en halv innan jag gav upp. Fågeln som vrider upp världen var sjukt lång och sjukt obegriplig. Jag tyckte komponenterna funkade bra till en början, men de leder liksom ingen vart och då tröttnar jag. Sen ville jag ge en chans till och började med Norwegian Wood, Den var bara tråkig, men nu måste jag nog läsa ut den iallafall eftersom den blir film. Kafka på Stranden verkar vara en av de böcker som folk tycker om så jag är faktiskt lite sugen på att läsa den med.

Men just för tillfället är tanken att Bokcirkeln i P1 ska ge mig någon slags förståelse för vad det egentligen handlar om. Den 21 mars drar det igång och då kan jag följa den vecka efter vecka eftersom jag faktiskt redan läst boken.

7 kommentarer:

Kafka på jobbet sa...

Glöm då för tusan inte att också följa en fellow bloggares ödmjuka podcast-variant av samma upplägg. Jag drar igång 21:a mars jag med, denna gång med två nya bekanta kamrater. Fortfarande lite flamsigare, lite mindre smarta, men, förhoppningsvis, lite roligare.

Cia sa...

Självklart kommer jag att göra det! Håller fortfarande på med Jane Eyre och lyssnar mig fram, bit för bit :)

evalinn sa...

Jag har inte läst honom förut, men nu ska jag precis börja med Kafta på stranden. Ska passa på att lyssna på Bokcirkeln också, tack för tipset!

Frossa i böcker sa...

Fågeln som... är nog inte den bästa Murakami-boken att börja med. Jag tyckte också den var svår att förstå och kom aldrig igenom den. Flera andra av Murakamis romaner har jag däremot tyckt om och särskilt Norwegian Wood. Stämningen, det lite långsamma berättandet; jag gillar det jättemycket. Och jag kan verkligen rekommendera biofilmen; jag var på förhandsvisningen för några veckor sedan och den är MAGISK!!

Bohusläningens Bokblogg sa...

Jag gillade Kafka på Stranden mycket, mycket! Den ÄR dock konstig, på alla sätt och vis, och lite för äckligt snuskig ibland, men jag gillade den ändå. Eller vaddå ändå; jag gillar en hel del konstiga böcker.

//Anna

anydaynow sa...

Tyckte Norwegian Wood var okej, men inte så mycket mer. Vackert språk men ganska seg.

Ylva sa...

Jag läste What I talk about when I talk about running i somras och blev helt frälst! Älskade den omåttligt och läste om den inom en månad. Styrkt av det gav jag mig på Kafka på stranden och visst den var helt ok, men inte särskilt bra imo, började på Norweigan Wood och den var så seg. Så jag vet inte, kanske ska ta tag i Fågeln som vrider upp världen, har inte så mkt annat jag har lust att läsa för tillfället, men har inte lust med en till tråkbok.