söndag, september 12

Vilken näst?

En av mina favoritsysslor är att välja ny bok att läsa. Jag går och stryker över bokryggarna, tar kanske fram en och läser första meningen, ställer tillbaka den. Tar med en annan till sängen. Tar ofta med mig ett gäng för att se vilken jag trivs bäst med. Ibland läser jag ut en bok på söndagskvällen och måste då ta en i ren panik på måndagsmorgonen innan jag ska iväg till pendeln.

Just nu har jag ett tiotal att välja på i bokhyllan. Det är ett svårt val, det är det. Medan jag läser en bok kan jag titta längtansfullt mot lilla bokhyllan (sju hyllor som de på bilden) och önska att jag egentligen läste en annan bok. Lova att den står näst på tur. Sen blir det ändå aldrig den boken ändå.

Älskade, älskade böcker, jag undrar vilken av er jag ska välja näst.

5 kommentarer:

It's all about Books sa...

exakt! Samma här. Läste precis ut Dödssynden av Harper Lee, men nu har jag redan bestämt vilka kommande 5 jag ska läsa. Känns skönt. Måste alltid ha med mig typ tre böcker var jag än åker, för tänk om jag skulle läsa ut dem... eller om jag skulle fastna i en olycka...

Jenny sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Jenny sa...

Åh, bestämma fem på rad går inte med det här huvudet, jag skulle ångra mig tusen gånger om. Som när man provar kläder inför fest. Det kan man INTE bestämma i förtid, utan man måste gå på känsla samma dag!

Anonym sa...

Det värsta är ju när man ska åka iväg på semester och måste välja ut i förväg vilka böcker som ska läsas. Hur svårt som helst! En bok som verkar lockande i ett höstregningt Sverige kanske inte alls passar bra i ett soligt Thailand...

Anonym sa...

Jag känner igen mig så väl. Just det där ljuva väljandet.

När jag reser bort tar jag också med mig ungefär tre stycken, beroende på hur länge jag ska vara borta. Då brukar jag ta med tre ganska olika böcker, så att jag kan välja efter humör åtminstone i början.

Ibland väljer jag helt fel. Någon gång har jag till och med råkat ta med mig en bok jag redan läst. Snacka nesligt.