söndag, september 12

Ännu en bok som blir film.

Igår började jag läsa en ny bok, Committed, av Elizabeth Gilbert. I morse läste jag söndagsbilagan till DN, och tada, gissa vem som är på omslaget? Författaren i egen hög person. Nu hittar jag inte den här artikeln på nätet, såklart, men jag hittar en artikel om att hennes förra bok, Eat, pray, love (som jag gillade mycket) blir film, och att ingen mindre än Tuva Novotny spelar en av rollerna.

Självklart spelar Julia Roberts huvudrollen. Det lär ju bli en smaskig romantisk sak av detta letande av meningen med livet, istället för att fokusera på hennes tankar kring hur man bör leva som var den bit som jag tyckte om. (Fast jag gillar ju romantiska filmer också, så det blir nog bra.)

För övrigt måste jag, dock med endast 70 sidor lästa, påpeka att Gilbert kommer med ganska intressanta fakta om äktenskapet i Committed. Kanske något som du borde ha läst INNAN du gifte dig Jenny?

(Fast jag har mina aningar om att hon faktiskt gifter sig i slutet, Elizabeth, också.)

5 kommentarer:

Cia sa...

Elizabeth Gilbert var ju i Stockholm förra veckan och man hade möjlighet att gå på eventet som var arrangerat av Yourlife, som jag tycker drar ihop mycket roliga saker. Har dock inte hittat något som passat mig än. Eller jo det har jag. Jo Nesbo, men dagen efter han var här...

Cia sa...

Just ja, länken: http://www.yourlife.nu/artiklar/2010/liveyourlife-med-elizabeth-gilbert/

Emma sa...

Hej!
Ni har en överaskning på min blogg! =)

Bokcirkus! Sara sa...

Cia: Åh, att man alltid ska missa allt. Hon verkar smart, jordnära liksom. Okonventionell.

Emma: Tack! Vad kul!

Colombialiv sa...

Off topic, men har ni sett det här?
http://www.bokhora.se/blog/bokaktuellt/aktivitet/2010/09/en-bokbuss-kommer-lastad/