onsdag, augusti 11

Utmaningar till Sara och Evelina

Det ska vara rättvist har mina föräldrar lärt mig (mäta saft i glasen, chipsen i småskålarna, ni vet) och rättvist blire ju inte om inte Sara och Evelina inte får några utmaningar.

Här var det dock svårare. Sara och Evelina läser väl typ allt, tänker jag. Men sen tänkte jag ett varv till. Nä, de läser nog inte allt.

Sara tjatar nästan varje gång vi ses om att hon/vi vill/ska/borde läsa en riktig klassiker. Jag tycker att hon väl kan få läsa en då, om hon så gärna vill. Här är en lista att välja från. Extrapoäng om du läser två och jämför dessa med varandra.


Evelina då. Läser högt och lågt. Svårt och lätt. Men kanske lite av en lässnobb (precis som jag)? Jo, men precis. Därför får Evelina välja ur den här listan. Jackie Collins - vad är grejen?

5 kommentarer:

Evelina sa...

Haha! Fyfan vad roligt. Hollywoodfruar har medelbetyg: 2. Vi ska se vad det blir...

Jenny sa...

Ja, det är bara att köra! Om du vill kan du ju också få jämföra. Kanske med en annan tantsnuskare. Virginia Andrews?

Sara sa...

Poängen med att tjata om klassikerna var ju för att jag sällan lyckas läsa dem utan att ha dem på någon litteraturlista på universitetet. Vi skulle ju pusha varann! (Öm tå här, jag VILL ju vara den där som lääääser klassiker och njuter. Fan, bok.nu tror till exempel att jag skulle tycka om Krig och Fred. Jag har till och med lurat en internetsida.)

Well, bra utmaning. Den är tagen!

Cia sa...

Men åh, varför fick inte jag klassikerna?

Jenny sa...

Sara: du kan ju ta en modern klassiker? Eller en bra och inte seg? Krig och Fred låter ju lite... mossig.

Cia: för att det ska vara en utmaning!