tisdag, juni 29

Ge bort bok

Jag bor pyttepyttelitet. I en etta med min blivande man. Därför får jag inte plats med mina böcker och försöker hitta på nya, roliga vägar att bli av med dem, för okej, det är fint att ge bort dem till Myrorna, eller pracka på dem på mamma, men jag vet liksom inte var glädjen tar vägen. Jag får inte se den och inte känna på den.

Så därför ger jag bort lite böcker här på bloggen. Följande böcker ges bort, till den som vill ha dem. Jag behöver dock er adress och porto, hur mycket kostar det liksom? Jag bjuder påt (om ni bor i Sverige)! Dock hade det varit bra om inte en person roffar åt sig alla:

Philippa Gregory - Den andra systern Boleyn
"Mary Boleyn är bara 14 år när hon blir Henrik VIII:s älskarinna. Hennes familj intrigerar för att få makt och tvingar henne till kungens säng, och snart dras hon in i en farlig och falsk värld. Hovet skimrar av prakt och rikedomar men under ytan utkämpas dödliga intriger. Henrik VIII:s favoriter får adelstitlar, rikedomar och herresäten och de som faller i onåd döms till döden.

När kungens intresse svalnar tvingas Mary stiga åt sidan och se på när systern Anne tar över hennes plats. Det är en outhärdlig situation och Mary förstår att hon måste kämpa - mot sin familj - och kungen - och ta sitt öde i egna händer."

Alex Schulman - Skynda att älska (en av våra bokklubbsböcker)
"Redan som barn reflekterar Alex över att hans pappa inte kastar upp honom i luften och busar med honom som kompisarnas pappor gör. Och som ung vuxen bär han en ständig oro för att pappan ska gå upp mitt i natten och råka trilla. Mer än en gång har det hänt att han fått lämna krogkön för att i ilfart åka hem och hjälpa pappa. Och istället för att komma hem på den årliga kräftskivan får han och fadern vänja sig vid att ses på ålderdomshemmet med insmugglade kräftor och whisky."

Linwood Barclay - Utan ett ord (ytterligare en av våra bokklubbsböcker).
"Du vaknar. Huset är tomt. Din familj är borta. 14-åriga Cynthia skriker åt sina föräldrar och slår igen dörren till sitt rum. När hon vaknar nästa morgon förväntar hon sig en konfrontation, men istället är huset tomt. Hennes mamma, pappa och storebror är borta. 25 år senare bestämmer sig Cynthia för att delta i ett tv-program om olösta fall i ett sista försök att få veta vad som hände den där natten. Först händer ingenting. Sen ringer telefonen. En mansröst säger att hennes familj förlåter henne. Cynthia är nära att bryta ihop. Är hennes familj vid liv? Varför har de aldrig hört av sig? Cynthia börjar forska i försvinnandet, och trådarna leder till fruktansvärda hemligheter. Kanske hade det varit bättre att låta det förflutna vila."

Vem vet, det kommer säkert mera böcker att ge bort...

5 kommentarer:

Haren sa...

Jag vill ha Skynda att älska, hade tänkt att köpa den när jag var hemma. Kostar säkert mer än boken är värd att skicka hit men va satan. Låt mig veta ditt kontonr på nåt privat sätt när du får tid att skicka iväg boken, så kommer det portopengar!

Jenny sa...

Sure thing! Maila mig din adress på Fejan så skickar jag!

Linn sa...

Åh! Utan ett ord skulle jag gärna läsa. Om jag får. Jag kan maila bokcirkusmailen med adressuppgifter ingen annan hinner före. Och jag betalar såklart portot!

Linn sa...

Om ingen annan ska det ju stå. Såklart.

Jenny sa...

Åh, blir glad över att folk vill ha mina böcker! Skickar!