torsdag, april 29

Tusen små bitar

När jag ska ge boktips till någon tänker jag alltid först på James Freys A Million Little Pieces. Det är verkligen en av de absolut bästa böckerna jag någonsin läst. Främst var det nog språket som tilltalade mig. En annorlunda stil med ord som gick rakt in i hjärtat och liksom skar mig lite. Jag kunde inte sluta läsa. Det är intressant att det blev ett sånt rabalder kring upptäckten att allt inte var sanning och att han fick be om ursäkt. DN Bok skriver "Men när nättidningen Smoking Gun avslöjade att delar av boken var påhittade - James Frey satt bara i fängelse några timmar och inte i tre månader - blev han uppläxad av Oprah, och förlaget Random House betalade tillbaka 2,35 miljoner dollar till lurade läsare." Jag tycker att det är jäkligt löjligt det där alltså; ber man om pengarna tillbaka för boken man köpte bara för att man i efterhand får reda på att det var en "modifierad" sanning? Otroligt fånigt. Det är väl läsupplevelsen som räknas? Men att han var hos Oprah och berättade om historien och ljög... Man får inte ljuga för Oprah, det får man inte. Men jag älskar ändå denna bok. Vet inte om jag vågar läsa något nytt av honom för jag är rädd att jag ska bli besviken. Nu har jag i och för sig väntat några år, jag kanske ska give it a go.

8 kommentarer:

It´s all about me sa...

Den här boken vill jag läsa.

Förövrigt hade jag gärna varit med i er bokcirkel...

Anna sa...

Ja! Läs den! Men shit, nu blir jag rädd att jag hajpat den för mycket. Då finns det alltid risk för besvikelse. Alltså, den är okej. Sådär bra. Inte jättebra.

Evelina sa...

Haha! Den ÄR bra. Har för övrigt läst uppföljaren samt har hans nya Bright Shiny Morning i bokhyllan (oläst).

Anna sa...

Var den bra??

HannaElin sa...

Denna bok är också alltid den jag rekommenderar! I like. Min vän Leonard höll uppföljarmåttet som brukar vara svårt att just uppnå - läs!

Evelina sa...

Håller med, jag tyckte uppföljaren höll måttet. Sen vet jag inte om mkt låg i att jag var sjukt nyfiken på att veta hur det gått eller om den verkligen var mkt bra. Oavsett så är den verkligen läsvärd om man läst a million little pieces.

Anonym sa...

Jag har blivit tipsad om denna många gånger och varje gång tänkt att jag ska läsa. Den här gången ska jag ta tag i det också! :)

Cia sa...

Hmm, det här är faktiskt en av få böcker jag lagt ifrån mig och inte orkar läsa ut. Den tilltalade mig inte alls... Men kul ändå att man kan tycka olika!