söndag, juni 17

Vem som vann bok-EM


Jag förstår om ni håller på att dö av spänning vem vann bok-EM egentligen? Va? Va? Jo, det ska jag tala om för er!


Av de böcker som gick vidare till kvartsfinal valde vi ut sex böcker som gick till semifinal. De sex var The End of Mr Y. av Scarlett Thomas, Hour I first believed av Wally Lamb, Amerikanska gudar av Neil Gaiman, The Art of Fielding av Chad Harbach, The fortress of solitude av Jonathan Lethem och 19 minuter av Jodi Picoult. I torsdags när vi träffades så röstade vi på vilka böcker vi ville läsa, med poängen ett till sex. Det visade sig att två böcker kom i final:


mot 

Eftersom vi är sex personer i gruppen var risken ganska så stor att det skulle bli jämt. Jag la därför min röst på sophögen och vinnande ur striden, med tre mål mot två vann Neils American Gods. Grattis! säger vi på bokcirkus!.


Vill ni läsa mer om bok-EM kan ni även titta in hos Påhittade nöjen.


2 kommentarer:

Frida sa...

American gods är ju en utmärkt vinnare! Jag har den här hemma och är så sugen på den, men det finns några andra böcker jag (tyvärr) måste lösa först.

Vem som blir vinnare i mitt BokEM vet vi ju inte än, men Ryssland, Irland och Sverige är ju ute (och något mer land, jag inte kommer ihåg, jo! Holland också ju!) (och någon mer). Jag kommer göra en tabell på min blogg när gruppspelet är slut :)

Jenny sa...

Ja, hoppas att vi gillar den. Och att folk läser den, det brukar vara lite si och så med det och ibland mer fokus på vindrickande.