måndag, juni 18

De vanligaste böckerna

Jag har en lista i min telefon med böcker jag vill läsa. Ett hundratal att pricka av. Den där listan brukar jag ta fram när jag går och rotar och skrotar bland böckerna på loppis. Oftast är jag inte ute efter något speciellt, men att köpa en pocket för en tia istället för de åttio som de ibland kostar i vanliga handeln är lycka. 

Jag älskar att hitta Moa Martinsson Richard Yates Elsie Johansson Joyce Carol Oates. De bra författarna, de som inte alltid finns kvar i bokhandlarna. Böcker som ändå är vanligt att hitta i bokhyllorna på loppisställena. Ibland kanske köpa på sig en chicklit man vet kommer vara nja? men skön som avslappning och paus. 

Ibland händer det att jag köper en bok som jag redan har i hyllan. Då gör det inte så jekla mycket för den kostade ju bara en tia. 

5 kommentarer:

Marie sa...

Vad härligt, älskar den där känslan:)

Stockholmsflickan sa...

Att fynda bra böcker för nästan inga pengar alls är verkligen en fin känsla! Har alltid med mig en lista i mobilen som jag kikar på när jag går på loppis eller second hand. Senaste vändan fick faktiskt tre böcker av Joyce Carol Oates följa med hem :)

Hanneles bokparadis sa...

jag har gjort många många fina fynd :)

Jenny sa...

Hurra för fynd! Joyce CO borde jag verkligen börja läsa, har massor av hennes böcker, men bara läst en endaste.

Boklysten sa...

Jag älskar att fynda på loppisar. Har inga listor med mig utan tar det som fångar mitt intresse - med tanke på att boken oftast kostar bara 5,- - 10,- så har man råd med besvikelser också och behöver inte hålla sig till "säkra" kort...