måndag, maj 21

När en hype faller platt

Jag fick Jellicoe Road av Melina Marchetta i brevlådan i veckan och eftersom interwebz ungefär har ÄLSKAT den boken och eftersom den faller inom min älskade ungdomsgenre så skulle man ju kunna säga att jag hade höga förväntningar när jag slog upp den igår. Så man kan ju säga att det kanske inte är så konstigt då att jag blev besviken, på gränsen till sur, när den visade sig vara...medelmåttig. Okej, jag blev typ sur på boken för att den var så dålig jämfört med vad jag hade byggt upp i huvudet och det påverkar säkert mitt tyckande men alltså näe, jag fattar verkligen verkligen inte hypen kring den här boken.

För det första så känns det som om den är skriven ungefär samtidigt som Enid Blytons Fem-böcker, vilket för Fem-böckerna ger historierna en viss charm men i det här fallet bara fick mig att rynka på ögonbrynen. Och då pratar jag främst om den röda vita rosen-liknande storyn, men också om språket som fungerar på den historiska, kursiverade delen av boken men som känns utdaterat och alldeles för vuxet för berättaren som i det här fallet ska vara 17-18 år. Att jag läste boken på svenska istället för på originalspråk hjälpte kanske inte heller, men jag läste ju hela Hungerspelstriologin på svenska också och där störde det mig inte nämnvärt. 

Näe, interwebz. Den här gången hade ni fel.

Betyg: 2/5.

5 kommentarer:

Böckerx3/Metta sa...

Men nej, jag som precis börjat läsa den :(

Linn sa...

Men du behöver ju inte tycka att den är dålig bara för att jag tyckte det! Jag hoppas att du håller med övriga internet om att det är en bra bok. Återkom gärna och säg vad du tycker, ja om du orkar/vill alltså.

BokMamma sa...

Jag har läst ca 180 sidor o förstår inte heller hypen. Ska bli intressant att se om det förblir så när jag läst ut den.

Maria sa...

Jag tycker av någon anledning att det är skönt när någon kommer och dissar en hyllad bok. Kanske för att det sänker min egna förväntningar? Jag har i alla fall reserverat den och väntar på att få läsa. ;)

Linn sa...

BokMamma: alltså det är lite skönt att veta att jag inte är den enda som inte gillar denna i övrigt überhyllade bok faktiskt.

Maria: Jag håller med dig. För böcker som är stor hype på går jag ibland och väntar på att nån ska dissa bara för att jag inte ska känna sån press att gilla den.