onsdag, november 16

Pophipstern Paul

När man jobbar med marknadsföring så är det ett himla tjat om det här med målgrupp och anpassad kommunikation. Och ibland kan man ju känna att NU FÅR DU VARA TYST JAG ORKAR INTE HITTA PÅ EN PERSONA TILL! och andra dagar kan man känna att Iiiiig! Jag får hitta på saker! På arbetstid! (Eller ja, hitta på och hitta på, men skriva om då iallafall.) Nu jobbar inte jag så hemskt mycket med marknadsföring på det här sättet längre och det tycker jag är hemskt tråkigt så därför tänkte jag att jag gör lite personas för bokcirkus! jultips istället eftersom det är helt omöjligt för mig att ge tips som 1) passar alla eller 2) är personliga för alla er som läser här och era kompisar och deras kompisar och sen ska det kanske in en svärmor på det?

Så, personas it is. Jag vill börja med att presentera Pophipstern Paul.

Pophipstern Paul har precis fyllt trettio och känner att det är nu livet börjar! Han äger en bostadsrätt med djupa fönster och hög takhöjd på Södermalm (eller ja, banken äger den, men pophipster-Paul betalar räntan i tid) och jobbar som Manager i en butik innanför tullarna. Förra året önskade han sig Doc Martins, ett iPhonefodral att hänga runt halsen och färgglada strumpor. I år är det mer cigarrer, gamla inramade kartor och oxfordskjortor som gäller.

Paul gillar att dricka bärs och göra spellistor på Spotify med några få utvalda kompisar och sen dra hotshots när klockan passerat tolv. Men han gillar också söndagspromenader (Naturen, man! Har du sett naturen?!) och att massera sin tjejs fötter när dom kollar på Boardwalk Empire på projektorskärmen.

Pophipstern Paul läser egentligen inte så fasligt mycket böcker. Han läser magasin. Och kanske lite Kepler eller en rockstjärnebiografi på semestern. Men om nån frågar så håller han på med en nån rysk klassiker.

Ser ni hans lyckliga leende framför er? Det är nämligen så han kommer se ut när ni ger honom The Chic Geek's Fashion, Grooming and Style Guide for Men av Marcus Jaye och Paul Smith. Om ni vill ge bort lite mer av ett paket så tycker jag ni ska ta med Charles Bukowskis Tales of Ordinary Madness och Erlend Loes Doppler.

3 kommentarer:

Kära Syster sa...

Hahaha, vilken himla bra grej, sådan där är ju min svåger! Taget! /Anna

Linn sa...

Yey! Jag gav faktiskt bort The chic geek-boken till en hipsterkompis alldeles nyss och han älskade den, så rekommendationen tror jag är rätt solid.

Anonym sa...

Hahhaa, inväntar nästa karaktär.
:-)