torsdag, november 3

The Emperor's Children

The Emperor's Children valdes bland de andra aktuella böckerna för att ja, nu var det ju tio år sedan 9/11. Vi var således rätt förvånade över att de där planen aldrig kraschade i boken, eller snarare, att det tog sån tid. Det var väl där någonstans som vi började diskutera, när vi sågs över halloumiburgare och öl på en kvarterskrog på Söder. (Eh, jag förtärde detta, i övrigt fanns det både vin och en växande mage med ramlösa-tvång.) Det var andra gången i rad som flera i bokcirkus! inte hade läst ut boken. Anledningen? Meningarna var låååånga, adjektiven var sjuhundrafemtio i rad och ja, det tog tid att ta sig igenom personbeskrivningarna i början. Sen tog den sig, det var vi som läst ut den överens om. Eller nästan överens i alla fall. Det här var en bok vi tyckte olika om, som man kan se i betygen nedan.

Vi landade i jämförelser med Gossip Girl, såg de där gatorna på Upper East Side, de tjusiga våningarna och var glada i att betraktelserna var utifrån, man fick själv tänka sig hur personerna kände. NY-Times har hyllat boken, (här kan ni också läsa massor och lite till om handlingen och sådär) och efter att vi pratat ett tag om den fick åtminstone en av de-där-som-inte-läst-ut lite pepp på att läsa vidare. Dock hade 1 stycke bokcirkusare tappat bort (!) boken, så vi får väl se om det blir någon uppföljning på detta.

Kvällen förlöpte sedan i en diskussion kring hur svårt det kan vara att byta identitet, hur gör man egentligen om man ska försvinna och bli någon ny. (Varför vi diskuterade detta? LÄS så får ni se. Moaha.) Vi fick bland annat lära oss att då man i Sverige behöver personnummer för att göra det mesta, så kan man i Australien skaffa bankkonto om man har en elräkning. Märkligt. Men ja, det där lärde vi ju oss inte av boken, utan av bokcirkus! samlade visdom.

Inga kommentarer: