måndag, oktober 10

I heart Amazon

Jag vet inte hur ni brukar köpa böcker men jag köper 98% av mina på internetz. De andra två procenten är på PocketShop på centralen när jag ska åka tåg. Jag önskar att det kunde finnas bokhandlar som var mysiga och liksom gav en anledning till att jag skulle betala dubbla priset för ett mindre utbud, men jag har inte hittat nån. Söderbokhandeln Hansson&Bruce på Götgatan skulle kunna vara en om det bara inte hade varit så mörkt och murrigt och böckerna så svårnådda och i mina ögon oorganiserade. Det är synd tycker jag. Å andra sidan hade jag väl blivit totalt ruinerad om det hade funnits nån så det kanske är tur ändå.

Jallefall. Jag köper svenska författare på Adlibris och allting annat på Amazon. För att Amazon är ungefär det bästa som finns. De har allt från bästa tipsen till största utbudet till gratis frakt till den bästa servicen. Förra veckan skickade surgubben som är mitt postombud tillbaka ett paket till dem innan sista datum för uthämtning hade passerat. Sen tyckte han att det var mitt fel. Så jag var väl lite grinig imorse när jag kontaktade Amazon för att se om de inte kanske kunde skicka ut paketet igen när det väl kom tillbaka. Vi har inte fått tillbaka nåt paket, svarade Amazon och mitt hjärta sjönk liksom lite. Men jag skickar ut tre splitternya böcker som ersättning fortsatte hon en sekund senare. Jag höll på att spamma chatten med tackord efter det. (Ja, man kan chatta med kundservice. Ungefär kanske det bästa som finns.) Förstår ni?Amazon skickar nya böcker till mig, gratis, utan att ha fått tillbaka de gamla. Det kallar jag kundservice.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Det jag förfasas över är att du låtit det gå så lång tid så de ens hann skicka tillbaks det. När jag får paket är jag där inom timmen. Kanske två. ;)

Linn sa...

Jag tappade bort första postslippen och var bortrest när jag fick den andra. Och sen skickade han iväg det för tidigt också. Nu ska jag hänga på låset.

Anonym sa...

Jaha, okej, du är förlåten :)

Sara sa...

Åh, jag älskar bra kundservice. Jag jobbar ju i bokhandel och vi försöker verkligen ha lite bokmys över butiken trots att vi ingår i en kedja. Vi har en hylla med egna lästips och små lappar som vi sätter upp lite överallt med roliga tips. Men det är svårt att veta vad man kan göra utan att det kostar pengar :)

Men internet är helt klart rätt fantastiskt!

Linn sa...

Alltså, det FINNS ju bra bokhandlar här också. Bara att jag inte har hittat nån som jag har fallit för lika mycket som just Readings. Kanske inte har gett det en chans heller.

Anonym sa...

Ååå vilken underbar sida! Jag älskar böcker. När jag blir gammal ska jag stå i en mysig ruffig gammal bokhandel. Eller nä, det går ju inte, jag är sjukt organiserad och skulle nog bli tokig om inte allt var i färgordning, storleksordning och i bokstavsordning. Typ samtidigt. Jag läser när jag går i vissa desperata fall. En gång snubblade jag till och halkade på grus för att jag gick ute och läste. Jag skrapade upp hela benen och händerna, men tyckte det var så pinsamt att jag på jobbet sedan sa att jag nog varit lite åksjuk och var vimmelkantig efter bussresan. Just nu håller jag på och jobbar arslet av mig, och hemma har jag två småbarn, så lästiden är obefintlig. Jag ske leva genom denna sida tills fritiden kommer tillbaka till mig. Tack för att ni finns! /Suss

Linn sa...

Åh Suss! TACK! Vi blev fantastiskt glada allihop!