tisdag, september 20

Veckans boktips v. 38

Igår var jag ute och åt världens godaste middag med ungefär världens bästa sällskap och som alltid när vi träffas så pratar vi böcker. Vi tipsar varandra och sen sitter vi på helspänn i väntan på omdömet. Man vill ju liksom vara en bra tipsare som har känsla liksom. Men iallafall, igår när vi satt där och pratade om Middlesex och Caribou Island och ångest som är värre än rövardotter-Birk (hemsk person, hemsk!) så kom jag att tänka på en bok som jag inte har läst på flera år och så kom jag att tänka på att jag gillade den när jag läste den, men ännu mer nu i efterhand.

Louis De Berniéres är upphovsmannen till Kapten Corellis Mandolin och den är ju bra och rätt klassisk och så. Men han har också skrivit Partisan's Daughter som var boken jag kom att tänka på igår. Den är rå fast fin och lite skrattig i magen fast lite jobbig och ung fast gammal på samma gång. Nu vet jag att jag kommenderar er att LÄSA! ungefär allt jag rekommenderar, men den här tror jag verkligen är en gillbar bok oavsett vad man gillar i vanliga fall.

Dessutom är den snygg.

5 kommentarer:

Kära Syster sa...

Skitsnygg! Jag väljer bara böcker på omslaget (så himla ytlig, jag veeet) och ibland blir det bra. Ibland blir det dåligt (som med The girl with glass feet, som jag vet att du oxå läst). Älskar dina tips, jag gör sällan som du säger, men man blir ju inspirerad till tusen.

/Anna

Den där Jenny sa...

Åh, jag älskar Louis De Berniéres, men den här har jag aldrig hört talas om. Och jag som inte får köpa nya böcker...

Linn sa...

Anna: Vafalls? Gör du inte som jag säger? Fy skäms! Skoja ba. Kul att du blir inspirerad, det är väl lite det som är meningen.

Jenny: Men du kanske får låna böcker? Av till exempel mig som har den i bokhyllan.

Den där Jenny sa...

Ja, hurra! När jag är mammaledig ska jag läsa skitmycket böcker. För min unge ska bara sova och vara tyst och låta mamma läsa. Då ska jag läsa mig genom hela mitt bibliotek.

Linn sa...

Glöm ej att du även kan lämna ungen till mig. Jag ger dig en bok, du ger mig en unge. Sen läser du och så göllar jag. Kanske världens bästa deal.