lördag, september 10

Morgonens nyhetsrapportering.

Jag vaknade sådär oroligt tidigt idag. Men! Tänk vad man får tid då, till att till exempel läsa DNs boklördag grundligt, och se där! En lång intervju med Chimamanda Ngozi Adichie (oj vad jag fick googla för att stava det där rätt). Den verkar inte finnas ute på nätet än, men det kommer förhoppningsvis. Hon skriver i alla fall på en ny bok, ser fram emot det. Purple Hibiscus läste vi ju tillsammans i bokcirkus!, och Half of a yellow sun är en favorit för mig med.

Annars kan man på nätet läsa om att ungdomar blir mer empatiska av att läsa vampyrböcker. Jodå, det är så rubriken sätts, även om undersökningen mer visar att det är bra för utvecklingen av den empatiska förmågan om man läser böcker överhuvudtaget. Sen att man använt Harry Potter samt Twilight-böckerna när man forskat på detta, det tolkar jag mest som att det viktigaste är att läslusten växer till sig i unga år. Såklart, säger jag!

3 kommentarer:

Duktiga Tjejen sa...

Vaknade oxå tidigt (6.24, hmm... Hade hellre sovit längre) och det är just sånna morgnar jag önskade att jag hade DN! Bra då att man kan få uppdateringar på annat håll om vad det skrivs om :) Har oxå läst båda de böckerna av henne.

Jojjo sa...

Har "en halv gul sol" ligger hemma och väntar på att bli läst, ser mycket fram emot det!

Sara sa...

Duktiga tjejen: Hon har ju även skrivit en novellsamling vill jag minnas, den har jag dock inte läst.

Jojjo: Hoppas att du också kommer att älska den!