måndag, maj 9

Månadens bokklubbsbok

Som relativt ny medlem i bokcirkus! måste jag erkänna att jag var lite nervös inför min första bokväljarmånad. Man vill ju inte bli inbjuden och sen inte hålla måttet. Det hade ju varit sjukt pinigt om alla hade stönat och betygsatt med en etta på alla böcker liksom. Därför fegade jag ur och vågade inte gå med min första idé om tema tantsnusk. Lite synd faktiskt, men eftersom dom flesta var väldigt nöjda med månadens bokval och jag förmodligen får vara kvar så får jag nog möjlighet att blåsa liv i den idén nästa gång det är min tur att välja böcker.

Nu vet jag att ni känner såhär: men sluta tjata! Säg vilken bok det blev, already! Men se, det tänker jag inte göra. För först tänker jag berätta att jag valde ett New York-tema på så sätt att alla författare nån gång varit bosatta i New York. Sen följer jag upp med den oerhört intressanta informationen att jag satte ihop ett litet infohäfte om följande böcker: Siri Hustvedts The blindfold, Paul Austers In the country of last things, Nicole Krauss Man walks into a room, Jennifer Egans A visit from the goon squad och sist, men definitivt inte minst, James Freys nya The Final Testament of the Holy Bible. Jag måste erkänna att jag hoppade lite av glädje när jag såg att James Frey numera faktiskt bor i New York, eftersom en majoritet av bokcirkus!medlemmarna är stora Freyfans. Worse comes to worst så skulle jag ju iallafall ha med EN bok dom kunde rösta nåt annat än en etta på.

Aldrig tidigare i bokcirkus! historia har en bok vunnit så klart vid omröstning. James Freys The Final Testament of the Holy Bible vann med 28 poäng i en omröstning där 30 är max. Om jag måste betygsätta min egen insats i denna jordskredsseger så känner jag en svag tia av tio möjliga. Med ödmjukhet kommer man ingenstans, som mormor brukade säga.

Om jag är sugen på att gå hem från jobbet och sätta mig i solväggen på min innegård och läsa bokklubbsbok? You betcha!

3 kommentarer:

Lisa sa...

ååååh, jag sträckläste den i helgen och blir avis när jag inser att ni har härligheten framför er! :) ser fram emot att se vad ni säger om den!

Cia sa...

Jag fick den med posten idag. Börjar läsa imorgon så jag är förberedd den här gången!

Evelina sa...

Och adlibris har tappat bort min bok, men jag har fått låna Linns så jag kan börja läsa. Wihoo!