onsdag, april 20

Super Sad True Love Story

En av böckerna som har legat bredvid min säng ett tag är Super Sad True Love Story av Gary Shteyngart som kanske är mer känd för Absurdistan. Jag har dock inte läst den senare, men titeln att döma kanske den också handlar om nån form av dystopi. Super Sad True Love Story utspelar sig nån gång i framtiden och är en tvistad berättelse om relationer i en värld där allting är digitaliserat och all kommunikation sker genom apparäts. Böcker är old media som ingen kan läsa. Apparäten och staten håller koll på allting som händer alla överallt. Det känns lite som en upphottad version av Orwells 1984 och en rejäl släng mot kommersialismen och vår nya digitala värld. För att inte tala om hetsen att vara ung och snygg.

Jag tycker boken är rätt tråkig faktiskt och egentligen mest tänkvärd så här i efterhand. Det som är roligt är blandningen i språkbruk mellan kapitlena. Ibland beskriver Lenny (gammal gubbe, snarkspråk) och ibland hans asiatiska unga flickvän (roligt språk).

Nu när jag tänker efter så var det faktiskt en helt okej bok och framförallt så var den annorlunda. Det var inte din everyday chick-lit direkt.

Betyg: 3/5

Inga kommentarer: