söndag, december 26

Två veckors semester blev sju utlästa böcker

Hade med mig sex böcker och köpte fyra på Arlanda, så tre förblev olästa. Tar alltid med mig fler böcker än vad som är rimligt att hinna läsa. I alla fall, här är de jag läste:The White Tiger - Aravind Adiga
Vår nästa Bokcirkus!-bok, så ni får vänta lite med recensionen.

och Piccadilly Cirkus ligger inte i Kumla - Håkan Nesser
Känns inte som en deckare, även fast det nog klassas som det. Gillar att det går sakta, för det blir aldrig tråkigt. Gillar miljöbeskrivningarna (något jag vanligtvis har svårt för) och gillar det ack så viktiga slutet. Men, jag blir inte helt fast. Betyg: 3,5 av 5.

Elsas mode - Sofi Fahrman
Sträckläste första dagen på stranden och den var perfekt just för det. Blev faktiskt positivt överraskad av både språket och storyn. 3 av 5.

Jo Nesbø - Kackerlackorna
Lite läbbigt att läsa om hemska grejer i Thailand när man är på plats så att säga. Jag gillar Nesbø, men det föll på slutet. För mycket som skulle redas ut på för kort tid och jag fattade verkligen inte allt. Och då läste jag om flera sidor. 3,5 av 5.

Jo Nesbø - Rödhake
Det här var bättre, både story, språk och slut. Kul att märka utvecklingen på hans författarskap, ser verkligen fram emot att läsa de andra böckerna. 4,5 av 5.

Dödligt beslut - Kathy Richards
Ovanligt med en deckare i jag-form. Gillade greppet, men det var lite väl mycket detaljer i början som inte riktigt kändes nödvändiga. Plus att jag blev förbannad på huvudpersonen flera gånger bara för att hon gjorde korkade grejer. Men, ändå bra för att det var lite annorlunda. 3 av 5.

Magical Thinking - Augusten Burroughs
Åh vad jag älskar hur han skriver! Det här är så bra så bra. Glad att jag har två olästa till av honom hemma, men jag måste liksom sprida ut dem lite så jag inte tar allt det gottiga på en gång. 5 av 5. För övrigt finns inte den här boken på bok.nu, vet någon hur man gör för att få in böcker som inte finns?

Det blev en hel drös med deckare och en drös med treor i betyg.

4 kommentarer:

Cia sa...

Mycket mycket bra beslut att även läsa Rödhake efter Kackerlackorna. De första två var sega men efter Rödhake blir det ännu bättre! Vad gäller saknade böcker brukar jag skriva i tråden gällande det på bok.nu, har dock inte dubbelkollat om de kommit in senare :)

It's all about Books/Bokbloggen sa...

Bra jobbat, vilken lästakt! Schysst tips också med den sista. Ska spana in.

Blir irriterad när böckerna inte finns med på bok.nu, jag har två sånna utlästa bara i år (men härligt för dig att du har sluppt problemet tidigare). Om du får reda på hur man gör för att få in dem får du gärna dela med dig av informationen! Har oxå skrivit på tråden som Cia nämnet i bok.nu, men tror inte att det har hjälpt...

Holly Hock sa...

Gott nytt år till er alla! /Therese

Evelina sa...

Ska testa att skriva i tråden jag med så får vi se vad som händer.

Holly hock: Tack detsamma!