måndag, oktober 4

Mys-Mark.

I raden av recensionsexemplar som har landat hos Anna, svämmade några över till oss andra bokcirkus!are.

Hos mig landade bland annat Och jag läste att det var omöjligt att leva lycklig förutan dig av Mark Levengood, en bok som ges ut av Piratförlaget.

Det är en ganska tunn liten muntra-upp-folket-bok det här. Och mitt problem med den är nog just denna lättsamhet, för det är ju omöjligt att tycka illa om Mark Levengood. Han är en snuttefilt i tv-soffan för halva svenska folket, verkar det som. Boken är också Mark-mysig, småputtrig sådär. Jag tycker om Mark Levengood, om nu det ska ha någonting med recensionen att göra, men boken vet jag inte om jag tycker om. Den känns platt, som något jag kan bläddra igenom på trekvart utan att tänka mer på den efteråt. Då föredrar jag nog hans radiokrönikor i P1, tror jag.

Men så har vi historien om hur han åker fast för fortkörning. Polisen säger att någon svensk varit full på hotellet, var det han? Mark svarar: "Nej. Han var från Norge. Svenskar festar inte hårt, vi vakar och ber. Men i Norge, där har ingen varit nykter sen den där lilla fiolhobbiten vann Eurovisionen".

Jag vet inte om det bara är jag, som faktiskt hört lite för mycket karaoke-Rybak för att det ska vara hälsosamt, men jag gillar verkligen mys-Mark när han använder ord som "fiolhobbit", fastän hans image säger att han ska vara snällfarbror.

2 kommentarer:

Anna sa...

Åh Mys-Mark! Jag måste också läsa den för att se vad jag tycker. Som du säger, omöjligt att ogilla Mark.

Maria sa...

Haha, fiolhobbit! :D