fredag, september 17

Oprah och hennes bokklubb

Oprah är något av den bästa jag vet. Det är så himla amerikansk, det är så himla smaskigt. Det är så fult att gilla henne vilket gör att det blir så himla mycket roligare att säga att man är kär i henne när man sitter i ett sällskap och har druckit fem öl och rökt för många cigaretter. Folk blir direkt provocerade och ifrågaställande.

Jag älskar att hon har makten och härligheten. Och jag älskar att hon har en bokklubb som faktiskt innehåller en rad vettiga böcker. Nu är jag inte så naiv att jag tror att Oprah personligen valt ut alla dessa böcker, det sitter nog ett betalt gäng bakom den härligheten, men oj, en sådan boksmak!

Böcker som varit med i bokklubben (den startade 1997, jag orkar inte lägga in alla böcker sedan dess utan väljer åren 2005 - 2009. Vad som hänt 2010 hittar jag inte):

2009
2008
A New Earth Eckhart Tolle
2007
Love in the Time of Cholera Gabriel García Márquez
Middlesex Jeffrey Eugenides
The Road Cormac McCarthy
The Measure of a Man Sidney Poitier
2006
Night Elie Wiesel
2005
Light in August William Faulkner
The Sound and the Fury William Faulkner
As I Lay Dying William Faulkner

Jag älskar projekt. Jag har funderat på att ha ett Oprahprojekt. Men jag vet inte om jag orkar (jag är väldigt duktig på att lägga ner projekt). Vi får se om det här leder någonstans helt enkelt.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tror de enda av Oprahböckerna som jag läst är A million little pieces och the Road. Men å andra sidan är de två fantalastiskt bra, då kanske håller hela listan samma kvalitet?

egoistiska egon sa...

Har också tänkt ha detta som projekt! Bra tema till bokval kanske?

Lyrans Noblesser sa...

Kul idé för ett bokprojekt!

Jenny sa...

Jag har läst Middlesex, The Road och A Million... alla skitbra, så ja, jag tänker att de andra måste också vara toppen.

Cia sa...

Jag har läst samma som Jenny samt har Marquez och Follet på en närtsående att-läsa-lista!