söndag, augusti 15

Har du läst Harlequin?

Jag vet inte om jag läst någon Harlequin-roman. Känns som att jag borde ha gjort det, men kan ärligt talat inte minnas. Enligt en poll i SvD har 27% läst Harlequin och den läsvärda artikeln Kärlek på löpande band anger att det säljs 3,2 miljoner Harlquin-böcker i Norden varje år. Det är ganska många. I artikeln tillfrågas dock ingen som faktiskt läser böckerna, vilket är synd. Verkar som att alla hatar böckerna, samtidigt som siffrorna ju talar för det motsatta. Blir nyfiken på att läsa ett exemplar. På riktigt.

10 kommentarer:

Cia sa...

Jag har! Men minns inget av dem faktiskt, det var nog kanske när jag var i tioårsåldern. Däremot minns jag att jag läste massor med mysrysare, alltså böcker ur serien med samma namn.

Cia sa...

http://sv.wikipedia.org/wiki/Mysrysare

Evelina sa...

Undrar om det mest är ungar (tjejer...?) i den åldern som läser dem, eller gör folk det i vuxen ålder också?

Mysrysare, aldrig hört talas om innan. Haha!

...med näsan i en bok... sa...

Var med i en bokcirkel för några år sedan och vi bestämde oss för att läsa 3 Harlequin var (nån hade hittat en hel kartong på nån släktings vind...) och sedan diskutera vad vi tyckte. Jag orkade bara läsa en halv, sedan la jag ner. Kankse hade jag otur men det var nåt av det mest kvinnoförnedrande romantiska dravel jag läst... Om jag kommer ihåg rätt så hade ingen i bokcirkeln läst mer än en bok och ingen gillade upplevelsen...

BokMamma sa...

Jag slukade Harlequin nån gång när jag inte var så gammal. Jag var kanske tretton eller nått sånt.

Linnea sa...

Jag har aldrig läst någon och kommer nog inte göra det heller. Inte för att jag ser de som "lågstatusböcker", men för att jag inte tror att de tilltalar mig.

enligt O sa...

Har inte läst någon, men jag läste en massa följetonger i mormors Hemmets veckotidning och Allers, de borde vara ungefär likadana eller?

Evelina sa...

...med näsan i en bok...: Tydligen ska de ju vara väldigt lika varandra, så du hade säkert inte otur. Men intressant experiement!


Kollade in HQ-utbudet idag på coop. En stor hylla med bara Harlequin-böcker, vissa så snyggt uppiffade att de knappt såg ut som den typen av böcker. Hrm.

enligt O: Haha, ja det är nog samma läsk.

Haren sa...

Har läst en eller två när jag varit ute och rest och läst vad jag fått tag på gratis ungefär. Och tycker inte att du behöver vara nyfiken och läsa en eller två. De är så fantastiskt usla.

Hanneles bok-paradis sa...

Ne, men jag har köpt några Sigge Starks böcker..