fredag, juli 16

Synden = lämna böcker halvlästa.

Jag har tappat läsflödet! Herregud!

Jag är mitt inne i semestern, och jag gillar inte boken jag läser. Är det hemskt fult att lägga ifrån sig boken, även om man tror att den kanske tar sig? Är det litegrann som att vara personen på festen som bryter låtarna för att klicka på NÄSTA OCH NÄSTA OCH NÄSTA OCH DENHÄRÄRJUBRADENHÄRHÖRVIPÅ? Alla hatar vi ju den personen. (Och alla har vi någon gång varit den personen.)

Jag läser The Little Stranger av Sarah Waters (ja, hon som även skrivit Tipping the velvet, som jag ju gillade jättemycket) och jag har gett den 200 sidor och fem dagar, men jag gillar den fortfarande inte. Personerna får inte liv. Alls. Får jag ge upp nu? Kan någon säga om den blir bättre?

4 kommentarer:

Frida sa...

Jag tycker också det är svårt att lägga ifrån mig böcker. Jag har inte den läst du läser, men det kanske funkar att läsa en bok emellan? Det gör jag ibland när det känns segt.

Den luttrade bibliotekarien sa...

Jag har inga betänkligheter att ge upp en tråkig bok. När jag var yngre brukade jag kämpa mig igenom hur tråkigt det än var (det var väl bara Fältskärns berättelser som jag till slut gav upp med) men sedan tog förnuftet överhand. Varför ska jag slösa tid på att läsa något som jag inte gillar eller som är tråkigt när det finns så många andra böcker som väntar på att bli lästa.

Visst händer det att jag tragglar på ett bra tag för den kan ju ta sig men det händer mer och mer sällan.

Nu tyckte jag i och för sig att "The Little Stranger" var en helt fantastisk bok, men den faller väl inte alla i smaken (fast de allra flesta håller med mig :-) )

Så ha inte dåligt samvete om du inte avslutar böcker.

Sara sa...

Om den luttrade bibliotekarien tycker att det är en fantastisk bok så måste jag nog ge den en chans till.

Men tack för att ni okej:ar att jag lägger ifrån mig böcker som jag inte gillar. Imorgon blir domedagen för boken. Så äre ba.

Emma sa...

Åh, jag har samma dilemma! Ska jag tråka mig igenom Paulo Coelhos "Zahiren" eller inte? Har drygt hälften kvar och har tröttnat ur rejält. Men den kan ju ta sig? Och det känns så... oavslutat att inte läsa ut den! Jo, jag måste nog göra det. Läsa klart den.