fredag, juli 23

Semesterläsning

Alla mina läsvänner läser som tusan nu. Jag sitter bredvid och tittar avundsjukt på. För jag har ingen sommarsemester: jag planerar bröllop och övningskör och tränar mer än vanligt (mer än jag-vanligt, nog inte mer än normalfolks-vanligt). Det finns liksom inte någon lästid. Och jag hatar det. Jag vill också ligga och plöja böcker, slänga dem till höger och vänster, tipsa, hojta, skrika läs den här!

Istället blir det mest pendeltågsläsning. Just nu läser jag om boktjuven Liesel och boken får mig att fånle med meningar som Men tro mig, orden var på väg, och när de kom skulle Liesel hålla dem i sina händer som moln och hon skulle vrida ur dem, som regn.

Vilka böcker läser ni där ute på er semester?

9 kommentarer:

Frida sa...

Jag har i veckan avslutat min sommarkurs, så jag har också haft min beskärda del av avundsjuka i sommar, men nu är jag ledig och njuter i fulla drag av Donna Tartts Den hemliga historien. En helt underbar bok ju!

Cia sa...

Åh, Den hemliga historien. Jag skulle också vilja läsa den för första gången igen. Jag har den iofs oläst på engelska i bokhyllan, det kanske vore något.

Men iaf, jag läser Blonde ju :) Och så har jag läst Dyngkåt och hur helig som helst igår också! Efter det blir det en klassiker från när jag var liten på originalspråk den här gången. Coming Home av Rosamunde Pilcher.

Jenny sa...

Åh, jag skulle aldrig ha frågat, nu blir jag avundsjuk!

Cia: hur går det med Blonde? Lyssnar du på bokcirkeln på P1 samtidigt?

Cia sa...

Japp! Lyssnade på tredje avsnittet igår, men nu har jag cirka 300 sidor till nästa del så det lär dröja :) I em åker vi till Dalarna och då ska det turistas mer än läsas!

Emma sa...

Jag har inte semester för jag sommarjobbar... =( Jag hinner läsa på bussen till och från jobbet och lite innan jag ska sova, bloggandet lider nog mest dock. Just nu läser jag Damernas detektivbyrå!

Anna sa...

Jag läser vår bokklubbsbok på min "semester".

Frida sa...

Ja, jag njuter av att läsa den och tycker det är lite sorgligt att den ska ta slut...

Blonde är ju också bra, men jag tycker att Den hemliga historien är strået vassare!

Evelina sa...

Än så länge läser jag bara rätt tråkiga böcker, och det känns... tråkigt? Lättlästa är de iaf, och det är väl lite det som är grejen med sommarböcker. Eller?

Frida sa...

På ett sätt är det skönt med lättsmälta böcker på sommaren, men samtidigt är det ju då man har tid att riktigt försvinna in i en bok. Man har tid att sätta sig in i de lite 'tyngre' och längre böckerna.

Jag föredrar det senare... De lättsmälta böckerna är skönt att koppla av med när det är mycket och stressigt i vardagen, men när jag är ledig är det skönt att gotta ner sig i någon lite längre bok.