fredag, juli 23

Läsro

Jag informeras om allas sommarläsande och blir avundsjuk för att jag inte har ledigt och kan ligga i en hängmatta någonstans. Jenny beskriver nedan hur lite tid hon har för läsande och jag funderar på mina egna prioriteringar. Jag läser mest på tunnelbanan och i sängen innan jag ska sova. Det händer sällan att jag sätter mig ner där hemma bara för att läsa. Detta är nog en av anledningarna till att jag inte "plöjer" böcker sådär som många andra verkar göra. Jag läser nog inte långsammare än någon annan, jag tar mig helt enkelt inte tid till det bara. Jag har nog inte den där läsron. Jag försöker jobba med mig själv på den fronten - vill bli en harmonisk människa osv. Tror dock att om jag hade haft semester och legat och solat någonstans så hade jag också "plöjt" böcker. Jag är nyfiken på hur andra gör. När läser ni? Kan ni sitta hemma och läsa läsa läsa i flera timmar?

3 kommentarer:

Cia sa...

När jag har semester kan jag det. Och ibland om det är en riktigt bra bok jag inte kan släppa eller om det är något riktigt tråkigt som jag vill ta mig igenom. Men annars gör jag som du, tunnelbanan och sängen.

Jag lägger så mycket tid framför datorn, ibland men inte jätteofta framför tvn. Men jag försöker kapa den tiden till förmån för läsningen för det är ju ändå det jag tycker bäst om att göra. Det andra är bara för att man inte tar sig därifrån.

Bokbabbel sa...

Ja! men så har jag rätt mycket tid hemma då jag ännu studerar, och har heller inga barn, däremot en sambo som förstår hur mycket jag älskar att läsa :)

Evelina sa...

Jag läser på tunnelbana och innan sömn. Emellanåt försöker jag tvinga mig själv till att läsa mer, plöja lite mer, i min läsfåtölj hemma. Då blir det faktiskt ganska ofta så att jag sen plöjer fler böcker på raken bara för att jag får upp farten så att säga och prioriterar läsandet. Nu på semestern finns ju generellt mkt mer tid även om jag kan ha svårt att läsa på strand etc också.