torsdag, juli 8

Googla före eller efter?

Läste ut nästa bokklubbsbok, James Frey - Bright Shiny Morning, förra veckan och vill inte avslöja för mycket men jag klickade ju trots allt "gilla" på Jennys inlägg tidigare idag. Och nu längtarlängtarlängtar jag tills Bokcirkus! träffas nästa gång och vi ska diskuterar den. Men eftersom det är sommar och sol och semester så har vi ju inte nästa dejt förrän om en månad. Herregud! Förhoppningsvis fortsätter solen skina och jag läser femsexsju böcker och tiden rusar iväg, men jag kan ändå inte låta bli att googla ihjäl mig kring boken innan dess. Redan börjat. Älskar att googla böcker när jag läst ut dem, hatar att göra det innan boken är läst. Hur gör ni? Googlar före, efter eller aldrig?

6 kommentarer:

Cia sa...

Googlar efter! Nästan alltid. Aldrig aldrig före. Jag använder Boksök ganska flitigt också, för att se vad andra bokbloggare tycker. http://www.enannansida.se/boksok/

Evelina sa...

Åh! Vilket bra tips. Ska jag verkligen börja göra. Gör det direkt helt enkelt, haha.

Anonym sa...

EFTER! En del skriver ju i stort sett både början, mitten och slutet i sina "recensioner".

Tycker det är kul att läsa andras kommentarer i efterhand dock =)

Evelina sa...

Ja eller hur, det är så himla lätt att råka få veta ngt.

Emma sa...

Jag är ganska rädd för att ta reda på saker om boken och författaren både innan och efter jag läser en bok. Jag är rädd om min egen bild av upplevelsen.

Däremot kan det ju vara väldigt roligt och givande att diskutera boken med någon som också har läst den och när jag nån enstaka gång känner att jag vill veta mer om författaren kollar jag upp det efter att jag läst boken.

Evelina sa...

Emma, förstår vad du menar med rädd om den egna upplevelsen. Jag är också det, samtidigt är det mkt sällan den blivit förstörd, oftast är det tvärtom att min upplevelse förstärks eller förtydligas av att läsa på efteråt.