måndag, juni 28

Snälla, låt mig gilla!

Haruki Murakami. Har jag väldigt svårt för. Jag har försökt ljudboka hans Fågeln som vrider upp världen och jag har Kafka på stranden hemma men det funkar verkligen inte, det liksom fäster inte utan blir bara soppa, vilket är synd för jag tror verkligen att jag skulle kunna gilla hans böcker.

Nu har jag bestämt mig för att ge mig på P1s uppläsning av boken Sputnikälskling. Perfekt att lyssna på jobbe, där man inte måste hårdlyssna, utan kan sväva iväg i några minuter och sen komma tillbaka till boken igen.

8 kommentarer:

Linn sa...

Åh, jag känner med dig! Jag tycker dom är helt fantastiskt bra faktiskt. Men det kanske är böcker som man ska läsa på engelska? Eller du kanske gör det och inte tycker om ändå? Jag tycker bara att vissa böcker passar bättre på engelska än den svenska översättningen och jag tror att Murakami kan vara en av dom. Men du, har du provat Norwegian woods? Den är den mest lättsmälta av hans böcker tycker jag. Fan, förlåt för min uppsats här.

Marie sa...

Man kan ju inte tycka om alla författare. Jag gillar verkligen Murkami, men t.ex. Herta Müller "blir bara soppa" hos mig. Jag tror däremot inte att jag skulle kunna ljudboka Murakami - det känns för rörigt. Gillar Linns förslag om att börja med Norwegian woods.

Cia sa...

Jag är som du. Kämpade igen Fågeln och gav honom en till chans med Norwegian. Det är inte det att det är rörigt för min del. Jag tycker bara det är tråkigt...

Fru E sa...

Instämmer, Murakami på ljudbok låter lite knepigt! Jag gillar Murakami MYCKET, men du, man behöver ju faktiskt inte gilla allt. Läs sån't du tycker om istället! :-)

Evelina sa...

Jag trodde verkligen att Murakami var en författare som "alla" gillade, men ni har fått mig på lite andra tankar... Känner mig lite avskräckt, haha.

Anna sa...

Jag har inte läst Murakami alls. Tänkte bara säga det.

Men jag tycker att bomomslagen är väldigt fina. Jag har Norwegian Woods hemma. Den har jag tänkt läsa.

It´s all about me sa...

Jag har bara läst Kafka på Stranden, men jag ÄLSKADE den. Förutom allt snusk.

Ann-Sofie sa...

Oj, vilken bra idé, Jenny, att lyssna till sputnik-boken. Jag och mitt knä tackar dig! = )