söndag, juni 13

Gilla bibblan.

Inser att det här inlägget i kombination med mitt förra kommer ge intryck av att jag är en snål jävel, men det bjuder jag på. Ska jag försöka mig på en bortförklaring så är ägandet av böcker inte speciellt viktigt för mig och därför lägger jag inte gärna ner mycket pengar på det. Men därför älskar jag ju även att det är så jäkla smidigt att reservera nyutkomna böcker (även om sökfunktionen är värdelös) på Stockholms bibliotek. 10 spänn kostar det, betalas när man själv väljer att betala, och så kommer det ett litet mail när boken finns att hämta. Just nu innehåller min reservationslista dessa, faktiskt endast reportageböcker (eller liknande):

"Dagens outfit" - Maria Soxbo
"Livets ord" - Per Kornhall
"Kokain" - Lasse Wierup


3 kommentarer:

Marie sa...

Det finns även en sms-funktion, men den har jag inte fått kläm på än.

Jag älskar verkligen reservationsfunktionen och det gör mig verkligen inget att det kostar en tia: jag får boken till mitt närmaste bibliotek när den finns tillgänglig - inget meck med att kolla när den finns inne och åka till ett avlägset filialbibliotek som skulle kosta mig långt mer än tio kr i restid. Heja! :)

Evelina sa...

Åh, får testa SMS-funktionen nästa ggn.

Ja, eller hur! Jag jobbar precis vid ett bibliotek vilket ju inte direkt gör saken sämre.

Den luttrade bibliotekarien sa...

Klart man skall utnyttja biblioteket och alla dess möjligheter. SMS-funktionen kanske måste aktiveras på biblioteket, passa då också på att begära Övertidsvarning, om den möjligheten finns (SMS några dagar innan lånetiden går ut).

Skulle verkligen inte kalla någon snåljåp bara för att man köper andrahandsböcker eller lånar på biblioteket. Själv köper jag inga böcker alls, lånar allt jag vill läsa.