tisdag, november 13

De 10 mest lästa böckerna


Hittade den här bilden idag på Feber, Top 10 most read books in the world. Har ju cirkulerat lite liknande siffror förut, så egentligen är det kanske inte så förvånande. Däremot blir jag lite förvånad över att jag själv inte läst en enda bok på listan. Eller om man ska vara petig:

  • Jag har läst första Harry Potter-boken
  • Da Vinci-koden var den andra, och sista, ljudboken jag lyssnade på. Lyssnade när jag tränade, men bokjäveln tog ju aldrig slut! När jag lyssnat i ett halvår och boken fortfarande inte var slut så slutade jag helt enkelt lyssna. (Eller så tränade jag för sällan, men det tycker jag inte vi ska diskutera) 
  • Kan ha läst Anne Franks dagbok när jag var liten, men det minns jag inte. 
Hur ser det ut för er, vilka av böckerna har du läst? 

6 kommentarer:

Sara sa...

Jag har läst alla förutom Bibeln, "Quotations..." och "Think and Grow Rich". Fast jag vet inte om jag kan räkna "The Alchemist" egentligen, bläddrade mig mest igenom den för något år sedan.

Amadeus sa...

Jag förstår egentligen grejen, men kan tycka att det är lite konstigt att de har med serier som Harry Potter och Twilight. Det ingår ju mer än en bok i dem och de är relativt fristående? (Antar att det är första böckerna i serierna som är mest lästa...)

Sen kan man väl fråga sig hur många som egentligen har läst alla böcker i bibeln... jag har det då inte fast jag äger en. ^^

Anonym sa...

Stieg Larsson kommer på 11:e plats får man hoppas.

Evelina sa...

Amadeus: Siffrorna baseras ju tydligen på tryckta och sålda böcker, så det finns ju ingen garanti att de faktiskt lästs. Undrar också om det är första boken i serien eller alla? Kan iofs tänka mig att det är de första böckerna...

Anonym sa...

Om det är tryckta böcker om Evelina säger så är det ju en oerhört godtycklig lista. Och helt värdelös i sammanhanget. Den borde kallas "De mest tryckta böckerna någonsin"eller liknande..

Evelina sa...

Mnja, de kombinerar ju tryckta OCH sålda för att få någon slags vettig översikt över faktiskt lästa böcker.