torsdag, mars 22

Hungerspelen, igen

Jag har också fastnat i Hunger Games-trilogin. Bokslukade allihop fastän jag inte hade tid, fastän jag är i en lässvacka.

Och nu kommer filmen! Och jag blir nervös, för tänk om filmen inte är så som boken var i mitt huvud, och tänk om den är dålig? Vill jag förstöra den då? (Fast ändå så är jag så himla pepp på att se den att jag precis kollade hur många platser det fanns kvar på bion i helgen.)

Jag har också tänkt, ända sedan jag började läsa första delen, att vi borde ha läst denna ihop i bokcirkus! Att den är perfekt att diskutera, speciellt när tredje delen kommer och saker och ting blir lite mer smutsiga. När de goda kanske inte är så goda och de onda kanske också bara söker överlevnad och saker och ting blir riktigt fula.

Jag hoppas att kidsen där ute som läser den här diskuterar människosynen och framtiden och övervakningssamhället och reality show-världen när de läser. Krigen, jag hoppas att de diskuterar krig. Det fula, det som gör ont.

Sen hoppas jag att filmen är bra också. Så att ännu fler upptäcker Collins Panemvärld och tvsända spel.

2 kommentarer:

Cia sa...

Vi kanske kan prata om den iallafall Även fast vi inte läst samtidigt. För nu har alla läst den väl?

Helena sa...

Jag misstänker att kidsen därute tyvärr inte alls diskuterar määniskosynen och framtiden och kriget utan snarare: Gale eller Peeta..?