fredag, februari 24

Det är fortfarande vinter

Det känns lite som att hela bokcirkus! drabbats av bristande läslust. Eller, är det bara jag? Jag har åtminstone drabbats av det här vi kallar vinter. Mörker. Trötthet. Jag kan ju romantisera vintern och tänka att åh så mysigt med tända ljus, filt, te och god bok. Men så funkar inte jag. Jag släpar mig hem efter jobb och efter-jobb-aktiviteter och när jag väl kommer hem är det ju allt det där med mat, tvätt, städ (åtminstone lite) men framförallt slänger jag mig i soffan och glor på serier eller film el. dyl. Jag orkar inte läsa. Det borde ju vara (och är) en njutning att läsa, visserligen, men jag blir på något vis för rastlös eller för trött. Jag läser trots allt texter hela dagarna. 

Drabbas ni av vintern så som jag? Eller läser ni kanske mer än någonsin? Jag håller i alla fall tummarna för att våren kommer mycket mycket snart. Och så tror jag nog att jag ska ta mig en chicklit inom kort. Vi brukar väl säga att det är bästa botemedlet mot brist på läslust?

2 kommentarer:

Cia sa...

Vi är ju lite tvärtom här du och jag. Jag hade min stora lässvacka i somras, men har hittat tillbaka igen nu under vintern. Och jag vet att du inte kommer att hålla med om att det bästa botemedlet mot brist på läslust är en riktigt spännande deckare.

Anna sa...

Haha, nä jag håller inte med än. Kanske får läsa lite fler deckare. Jag tror att mitt botemedel är chiclit.