lördag, oktober 29

Wallraff-sugenPratade precis med min pappa i telefon. Frågade om han hade läst några bra böcker på senaste och han tipsade om Günter Wallraffs senaste Rapport från vår sköna nya värld. Jag är extra förtjust i reportageböcker och blev genast väldigt sugen på att läsa om hans Wallraffande bland Lidls underleverantörer, på call center och som uteliggare. Den får råka slinka med någon gång då jag bara måste köpa nya böcker, trots att jag redan har närmare fyrtio olästa hemma.  

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag läste den i somras och blev imponerad över den nyfikenhet och grävarlust som Wallraff har. Skrev såhär om boken på Boktipset (var tvungen att kolla för att fräscha upp mitt lätt ruttna minne)

"Det inledande reportaget om Günter Wallraff som mörkhyad är bra och väcker starkast känslor. Det är en skrämmande fördomsfull värld som beskrivs. Även reportaget om callcenter som tar till vilka medel som helst för att sälja sina skitprodukter till överpris är läsvärt. Ibland tappar dock texterna i inlevelseförmåga och jag saknar stundtals mer utpräglade miljöbeskrivningar. I alla fall en stark trea!"

Annars är jag rätt dålig på att läsa reportageböcker, har ni/du förslag på några bra?

Evelina sa...

Vad kul att läsa! Blev än mer sugen nu, haha.

Återkommer om reportageböcker, det får nog bli ett eget inlägg.