tisdag, augusti 30

Lillebrorböcker

Det finns en hel del kända och fina böcker som har småsyskonböcker: de där som inte blev lika kända, lika bra, de som inte fick bli film. Jag har tänkt att två av dessa lillebrorböcker ska läsas i september.

Lillebror till Life of Pi (älska, älska) är Beatrice and Virgil som utkom 2010 och även denna skriven av Yann Martel. Läser för övrigt att Tobey Maguire kommer att spela Pi i filmen om Pi.

Lillasyster till fantastiska Extremely Loud and Incredibly Close är Everything Is Illuminated och ja, jag har hört av alla att den här inte är alls lika bra, men den är i alla fall värd en chans.

Så hej september - du kommer att bli småsyskonmånaden!

8 kommentarer:

Johanna sa...

Åh, jag älskade "allt är upplyst" och drog mig ganska länge för att läsa "extremely loud.." av den anledningen. Men så var den ju också fantastisk.

/Johanna - brukar inte kommentera men gillar verkligen er blogg!

Jenny sa...

Men jippie! Alla säger att Allt är upplyst är sämre, men det kanske beror på vilken man läser först? ser fram emot att läsa!

Weaimforhighspeed sa...

läste allt är upplyst innan extremely loud, läste den andra bara för att jag gillade den första så mycket!

Jenny sa...

Men Gud så bra! Nu vill jag läsa klart det jag håller på med nu och börja läsa!

Evalinn sa...

Jag hade svårt att komma in i Allt är upplyst, tyckte att den hoppade för mycket. Men filmen...helt underbar!

Duktiga Tjejen sa...

Jag läste bara halva Allt är upplyst för ett gäng år sedan, gillade den inte.

Läste Beatrice & Virgil tidigare i år och blev besviken, men jag lärde mig iallafall vad en taxidermist jobbar med;)

Sofia sa...

Jag tyckte "Allt är upplyst" var briljant. Däremot skulle jag inte klara av att läsa den på engelska trots att jag är van vid det. Upplägget är ju sånt att det nog krävs djupgående kunskaper i både äldre och yngre engelska för att man ska kunna ta till sig den till fullo. Lät min bästis testa som har någon typ av degree i engelska och hon föredrog också svenska men bekräftade min misstanke om att översättningen är väl utförd!

emma sa...

Alltså, jag måste bara komma med pekpinnen och säga att det är ju såklart inte Pi som Maguire ska spela i filmen. Hade varit konstigt att se honom i rollen som en indisk pojke. :) Suraj Sharma är det som spelar Pi och Maguire ska spela en författare som intervjuar honom. Så har vi rett ut det. :)