fredag, augusti 5

Läsborgarmärket

Jag läste hos Sofia att barn kan ta Läsborgarmärket! Hur gulligt är inte det? Och smart. Okej, lite reklam för Akademibokhandeln blir det ju onekligen här men jag kan liksom inte låta bli att tipsa om'et. Så här står det på deras hemsida:

Som en uppmuntran att få igång ditt barns läsning lanserar vi nu Läsborgarmärket. Hämta ett läskort på Akademibokhandeln och välj ut de böcker som passar just ditt barns läsnivå. I läskortet för ni in de böcker ditt barn klarat av att läsa på egen hand. Efter fem lästa böcker belönar vi barnet med det vita Läsborgarmärket, som ni hämtar gratis i någon av våra butiker. Samla alla tre färger genom att fortsätta läsa ännu fler böcker!

Jag har ju inga kiddos som jag kan tvinga på Läsborgarmärken men ni andra kanske har? Att ta simborgarmärke är visserligen bra men det är ju rätt fint att ha ännu fler märken! Och att få barn att läsa är ju aldrig negativt. Eller så kan man ju bara få barnen att läsa ändå. Utan märken.

6 kommentarer:

Evelina sa...

Såg det där igår, tycker det låter som ett bra initativ.

Anna sa...

Ja, alltså det är ju lite synd att det är en bokhandel som ligger bakom. Det blir liksom PR hur som. Men själva grejen med att öka läsandet är ju bra.

Duktiga Tjejen sa...

Mycket smart grej!

Evalinn sa...

Vilken bra grej!

boktok73 sa...

ååh, nu blir man igen sur över att man bor i Finland... Mina barn skulle älska att samla ihop böcker och få märken!

Mian sa...

Jag är nog mer inne på att få barnen att läsa utan märken. Min invändning är att de barn som har åldern inne att börja läsa självständigt, är alldeles för gamla för att vilja ha ett "duktig"märke på sig. Men, men den som lever får se