tisdag, juli 5

Veckans boktips v. 27 aka oldies but goldies

Den här veckan va, vilken skitvecka. Jag hinner inte läsa nånting och när jag väl har tid så är alla böcker jag försöker mig på dåliga. Det är absolut inget bra tecken. Och här är jag kanske lite konstigt, men det enda som hjälper för att få upp min läslust då är att läsa om en bok jag vet att jag älskar. Ja, jag läser om böcker. Ibland flera gånger, ibland massor med gånger. Jag älskar att krypa in i nån annans fantasi, slå bo där och bara låta mig själv känna. Väldigt ofta läser jag om böckerna för att få känna en specifik känsla. Just nu skulle jag behöva snällhet, finhet och ömhet. Förmodligen skulle jag ta till Tillsammans är man mindre ensam av Anna Gavalda, men jag antar att ni har läst den allihop, så den tipsar vi inte om. Jag skulle också kunna välja James Freys My friend Leonard, men det är ett sånt jävla tjat om Frey här på bokcirkus! så den blir det inte heller. Och man borde nog ha läst Million little pieces först för att helt kunna älska den.

Men åh! Nu vet jag! Boken jag kommer läsa när jag kommer hem ikväll är Carlos Ruiz Zafóns The shadow of the wind. Den har ni säkert också läst, men om ni inte har det så gör det! Jag var helt fast. Läste på bussen, läste när jag gick, läste istället för att äta middag. Läste och lyssnade på musik. Jag hade en sån himla bra spellista till den här boken så nu räcker det med att jag hör inledningstonerna till en av sångerna för att jag ska känna känslorna i bröstkorgen. Tyvärr är den inte i spotifyversion för det var rätt längesen jag läste den, men jag ska se om jag inte kan knåpa ihop nåt åt er också.

3 kommentarer:

blaskagg sa...

Tack för tipsen.

Linn sa...

Varsågod! Men du, om du inte har läst Frey innan så lova att du börjar med Million little pieces. Och hoppa över sista sidan. Där står det vad som händer i My friend Leonard. Ba litet tips.

Dolly sa...

Har inte läst "Vindens skugga", men fick den i julklapp så den borde verkligen bli läst innan det blir jul igen...