fredag, juli 29

Hur mycket, sa du nu igen?

Vet ni hur mycket jag älskar Fogelströms Mina drömmars stad-serie?

Så mycket att jag nog hade kunnat tänka mig att ligga med Fogelström. Fast att han är dö. Så mycket att jag vill tvinga alla att läsa hans böcker. Så mycket att jag blir sur när jag går in på boktipset.se och ser att folk bara gett hans böcker betyget tre. Så mycket att jag inte vill att alla ska läsa hans böcker för att alla inte kommer att gilla och då kommer jag att bli sur. Så mycket att jag refererar till händelser och personer i böckerna när jag pratar. Så mycket att jag tvingat min man att lyssna på slang från 1920-talet. Så mycket att jag skrattar högt när jag hör slang från 1920-talet och skriker till min man att är det inte kul? Är det inte? Är det inte? Så mycket att jag lyssnat på tredje delen som ljudbok fast att bara en av mina hörlurslurar fungerar (den högra) (vilket är bra, jag hör sämre med vänster). Så mycket att jag ligger i sängen och har konversationer med Emelie. Så mycket att jag försökt ge andra böcker en chans, lagt ner och återkommit. Så mycket att jag nog kommer att gråta när jag läst sista boken.

Så mycket.

6 kommentarer:

enligt O sa...

Älskar dem så mycket att jag nu läser om dem för typ 523e gången med en stockholmskarta bredvid mig där jag kollar alla gator som nämns. Maken tvingades med på en tur till några av dem i juli.

Duktiga Tjejen sa...

Jag hör till betyg-tre-skaran, men det beror nog mkt på att jag precis som många andra blev tvingad att läsa serien i högstadiet. Om alla vi hade läst serien idag kanske betyget hade blivit ett annat.

limra sa...

Vad du inspirerar! Beställde bland annat Mina drömmars stad alldeles nyss tack vare ditt inlägg. :) /Jenny

Jenny sa...

Nu känner jag att jag måste lägga in en parentes innan alla springer och handlar denna serie: den handlar om Stockholm. Bor man inte i, har bott i, eller är väldigt intresserad av just Stockholm kan det hända att man tycker att det är tråkigt.

Duktiga tjejen: Läs den första boken igen och se om du ändrat dig, hade varit intressant att veta!

limra sa...

Du behöver nog inte oroa dig. Jag tror att de flesta som köper böcker läser lite om dem först. Själv hade jag funderat ett tag innan, men när jag läste ditt inlägg så kände jag bara att okej, nu slår jag till! Ska bli kul att se vad jag tycker. :)

Evalinn sa...

Ojoj, jag måste verkligen sätta igång med den serien!