tisdag, juni 21

Veckans boktips v. 25

Jag letar i mina arkiv för att hitta nästa boktips och det slår mig att jag nog borde sätta igång och läsa lite böcker själv också, för snart måste jag gå in på de lite större författarna och hela grejen med det här tipsandet är att försöka tipsa om böcker som kanske inte alltid ligger på topplistorna. Ibland kanske dom gör det också i och för sig. Men iallafall, nu påminde arkivet om Marina Lewycka och hon har garanterat legat på nån topplista med sin A short history of tractors in Ukrainian. Hur det är med den saken för hennes senaste bok We are all made of glue vet jag inte, men till er som blev besvikna på A short history... vill jag säga att den här är mycket bättre. Där det högg i hjärtat på fel sätt i den förstnämnda hugger det på rätt i We are all made of glue. Den har en story, konversationer som flyter ur huvudet ut ur öronen och fantastiska personporträtt. Jag kan nog säga att jag är kär i den boken. Bara tanken på att den ligger där hemma och väntar på att jag ska läsa om den gör mig helt varm inombords.

Jag skiter i om ni har lyssnat till nån av mina andra tips, men den här köper ni.

Basta.

4 kommentarer:

evalinn sa...

Ok! ;-) Kul, visste inte att hon hade kommit ut med en ny. Jag gillade traktorboken, men var inte lika förtjust i bärplockarboken. Men den här låter ju spännande.

Linn sa...

Jag gillade inte heller bärplockarboken så mycket faktiskt. Jag gillade traktorboken, men inte lika mycket som We are all made of glue. Kom gärna tillbaka och tala om vad du tyckte!

Dolly sa...

Har precis läst ut "Två husvagnar" (bärplockar-boken) är inte så imponerad. Tänkte inte ens kolla om hon skrivit något mer, men nu kanske jag är lite sugen på att läsa denna, faktiskt.

Linn sa...

Läs den! Där de andra har varit bittra är den här rolig och varm istället.