fredag, juni 10

Veckans boktips v. 23


Oj, vi missade visst en vecka. Men jag tänkte att ni kanske ville ha tid att läsa dom tidigare tipsen också. Eller så skyller vi på det iallafall. Nu är det ju iallafall sol och sommar och alkohol en masse och då känner jag att vi allihop behöver läsa nåt som får vår sommaralkoholism och eventuella promiskuöshet att verka lite mer som en promenad i parken. Veckans känsla när man har läst ut är således: jag är iallafall inte värst.

Låt mig presentera The Last Living Slut av Roxana Shirayi. Lat som jag är snor jag helt sonika det jag skrev om den när jag själv läste den förra året. Here goes: Likt en kvinnlig Neil Strauss, som förövrigt är en av utgivarna, guidar hon oss genom trettio års trassel. Det är lycka i en rödprickig klänning i hennes barndoms Iran blandat med sex, droger och rock n' roll. En av världens kanske största groupies har inte helt förvånande blivit missha
ndlad, utnyttjad och utkastad, men ändå innehåller boken förvånansvärt lite bitterhet och överraskande mycket glädje. Den är smutsig och sexig och jävligt välskriven.Kanske inte en bok att ge till mormor i present, men väl att ha med sig till stranden i sommar.


2 kommentarer:

Anonym sa...

Hehe, låter som en bok för mig, den oerhört promiskuösa, gifta, trebarnsmamman... Lägger till i min läslista... ;D

Linn sa...

Äh, du har säkert nåt annat guilty pleasure-beteende du önskar att nån annan var värre i. Hoppas du kommer gilla boken!