tisdag, mars 15

Upp till kamp

Mellan dig och mig? Anledningen till att jag fick vara med i bokcirkus! var egentligen för att väga upp Murakamihatet (ehm..typ) som råder här inne. Jag är nämligen ett stohohort fan av Murakami och hans fantastiska berättelser. Så till den grad att jag nästan blir lite sur när mina i övrigt ypperliga kollegor dissar honom. Vill liksom trycka upp Murakami i ansiktet och ba DU FÖRSTÅR INTE! Normal reaktion? Eh nej. Men han skriver ju fantastiskt! Och inte alls långsamt utan eftertänksamt. Ta Kafka on the Shore till exempel. Fina personporträtt, annorlunda story, roliga karaktärer.

Eh ja. Nu vet ni vart ni ska vända er när ni vill ha Murakamitips, jag äger typ allihop.

5 kommentarer:

Bohusläningens Bokblogg sa...

WORD! I love Kafka på Stranden!

//Anna

Anna sa...

Hehe. Men vet du, jag har faktiskt ALDRIG läst ngt av Murakami. Så jag är varken på hat- eller älsksidan. Jag är mkt påverkbar.

Cia sa...

Haha, du får väldigt gärna trycka upp den i ansiktet på mig och förklara grejen. För jag vill väldigt gärna tycka om! Det är därför han får så många chanser... Ska vi säga tisdag nästa vecka?

Linn sa...

BohusAnna: yey! We stand united osv.

Anna: Men då ska jag minsann introducera. Jag tror att en av grejerna folk som inte gillar HM gör är att börja med den konstigaste boken av dom alla: Fågeln som vrider upp världen. Börja istället med Dance, dance, dance eller Norwegian Wood. Och for the love of god, läs på engelska. På svenska är dom faktiskt inte så bra. Det är nåt med det tempus han använder och översättningen till svenska som inte riktigt funkar.

Cia: haha, ett battle. I like it!

Frossa i böcker sa...

Jag har precis sträckläst Vad jag pratar om när jag pratar om löpning och är helt betagen. Jag tokgillade Norwegian Wood (både boken och filmen, kan tilläggas!), men håller med Linn här ovan: börja inte med Fågeln som vrider upp världen. Det gjorde jag och jag läste aldrig ut den. Men den står i bokhyllan och jag känner att det börjar bli dags att plocka upp den igen för en omvärdering :)