måndag, februari 21

Om böcker vore pengar vore jag rik

I helgen började vi prata lite om hur mycket pengar man spenderar på olika saker varje månad. Jag åker alldeles för mycket taxi och äter ute ganska mycket, men en stor utgiftspost för mig är ändå böcker. Jag gillar ju att äga böcker. Jag gillar att porrsurfa Amazon efter nya bra böcker, eller titta på varendaste hylla i närmsta bokhandel. Och jag gillar längtan efter beställda böcker, vetskapen om att det ligger olästa pockets bredvid bokhyllan (får ej plats i) och känslan att knäcka ryggen på dem för första gången. Japp, jag är en ryggknäckare.

Iallafall, jag har roat mig med att gå igenom gamla beställningar och gjort en grov uppskattning på övriga bokinköp 2010 och kommit fram till att jag nog spenderade cirka 10 000 kronor på böcker förra året. Är det normalt? Hur mycket lägger ni uppskattningsvis?

5 kommentarer:

Cia sa...

Jag har inte helt och hållet koll, men det jag vet är att jag beställde på Bokus för ca 2500 kronor under förra året. Och sen finns ju lite andra inköpsställen. Även om kostnaden ligger lite högre än så skulle jag inte kunna handlar mer för jag hinner inte läsa så mycket. 10 000 kronor är bra jobbat :)

Cia sa...

Ja just ja, jag gör årliga sammanfattningar: http://exlibriscia.blogspot.com/2010/11/17309-kronor.html.

Linn sa...

Åh, men så ska jag banne mig också börja göra. Tänker alltid att jag ska sluta spontanköpa och bara näthandla, men det är ju så lockande. Kan meddela att den summan är så hög som den är just för att jag spontanköper engelska pockets så snittkostnaden per bok utanför näthandeln blir typ 140-150 kronor.

Bohusläningens Bokblogg sa...

Jäklar, det är bra shoppat det! Jag köper för mindre - får en del, lånar en del, och köper mest pockets, snittar kanske ett par hundra i månaden?

Jojjo sa...

Oj, jag har faktiskt ingen aning. Men jag gillar också att ÄGA böcker. Och kommer det nya böcker som jag längtat efter finns det ingen chans att jag väntar på rean. Måste läsas NU!!! Min mamma köper dock mycket böcker så jag kommer nog inte upp i dina summor... Hittills i år har jag köpt böcker för ca 2000 dock, haha